Áldebreceniek a debreceni akkumulátorgyár ellen

“Áldebreceniek, Soros hálózat”: hitelteleníteni próbálja az akkumulátorgyár elleni tiltakozást a közmédia

Helyi hírek

A debreceni akkumulátorgyár elleni tüntetésre rácsatlakozó, valóban nem debreceni kötődésű ilyen-olyan figurák kiemelésével igyekszik kihúzni a talajt a tiltakozók lába alól a magyar “köz”média.

Az M1 Híradóban is beolvasták a Magyar Nemzet szerző nélküli cikkét, amelyet aztán a központileg vezérelt kormányzati médiabirodalom önálló gondolatokkal nem rendelkező munkatársai kritika nélkül másolták át saját felületeikre.

Szó esik még az irományban a botrányos momentumról is, hogy a tüntetők között ugyanakkor feltűntek a Hallgatói Hálózat (HaHa) tagjai is. Mert bizony, ezt a szervezetet Soros György (tudják, ő nagyon rossz ember, mert elárasztaná Magyarországot migráncsokkal, de szerencsére itt van nekünk hős minielnök urunk, aki megvéd ettől) alapítványai is támogatják vagy támogatták korábban.

Akkumulátorgyár elleni tüntetés Debrecenben

Hivatkoznak Bohár Dániel “riporter” –  valójában közpénzből kitömött propagandista – véleményére is, aki szintén Sorosékat orrontja a debreceni tiltkozássorozat mögött. Megírtuk, Papp László polgármester sem finnyás, ha a kínai beruházás védelméről van szó: sőt ad a megafonos emberke véleménye minden bizonnyal mérvadóbb számára, mint a gyár közelében élőké.

Ami kimaradt a fideszes közmédia híradásából

Az M1 Híradó és a többi közpénzből működő, de az ország lakosságának jó felét szembeköpő médiatermékek azt nem verik nagydobra, hogy a kezdeményezés alulról szerveződött, helyi lakosok által. A 15 ezer fős (akkumulátor gyár) Volt egyszer egy Debrecen nevű zárt Facebook-csoportban bárki meggyőződhet arról, hogy a gyár ellen tiltakozók döntő része Debrecen környékén él.

Az M1 arra is hivatkozik, hogy Németországban egy, a Debrecenbe tervezettel “megegyező” gyárat indítottak be a közelmúltban. Hogy ez a “megegyezés” mennyire nem fedi a valóságot, arról itt tájékozódhat bővebben.

Nincs igazuk? Túllihegik? Feleslegesen aggódnak? Még az is lehet. De talán tetszettek volna idejében korrektül, részletesen tájékoztatni a lakosságot a Debrecen mellé tervezett gyár vélt vagy valós hatásairól, és nem most kapkodni, amikor már ég a ház.

– Szilágyi Szabolcs –

CATL-saga Debrecenben:

Papp László ma Szijjártó Pétert hívta segítségül akkumulátorgyár-ügyben

Ismét tüntettek Debrecenben az akkumulátorgyár ellen – élőben tudósítottunk

Vitára hívják a debreceni akkumulátorgyár mellett kardoskodó fideszes propagandistát

Lazít a kormány az akkumulátorgyárakra vonatkozó szabályozáson, Debrecen is érintett

Dömötör Csaba államtitkár a debreceni akkumulátorgyár mellett érvelt

“Örülünk, hogy a Fidesz-KDNP frakció sem ragaszkodik most már a kínai akkumulátorgyár megépítéséhez” – a Civil Fórum Debrecen közleménye