Papp László a CATL arnstadti gyárában

CATL: a debreceni civileket nem győzték meg Papp László németországi élményei

Helyi hírek

Bár Papp László polgármester egy teljes napot áldozott a türingiai CATL-üzem megtekintésére, továbbra is forrnak az indulatok a Debrecenben épülő kínai gyár körül.

Pedig Papp mindent elkövet, hogy meggyőzze a lakosságot, még Bohár Dánielt, a fideszes Megafon projekt szaktekintélyét is bevetette – mindhiába.

Íme a Civil Fórum Debrecen Egyesület friss közleménye:

A Civil Fórum Debrecen Egyesület változatlanul kitart azon célkitűzése mellett, hogy a  debreceniek pontosan és hiteles tájékoztatást kapjanak, sajnos most már csak a döntést követően.  

Közleményükben néhány adatot is találunk, amelyek segítéségével összehasonlíthatjuk a CATL arnstadti és a Debrecenben épülő gyárának paramétereit:

                                                                      Arnstadt                                           Debrecen 

Lakosságszám:                                          27.304 fő                                        200.974 fő 

A gyár tervezett teljesítménye:          4 gigawatt óra (gWh)                  40 gWh az első ütem 100 gWh a teljes kapacitás 

Foglalkoztatottak száma:                    2000 fő                                           induláskor kb. 3000 fő teljes  kapacitás 9000 fő 

Gyárépítés értéke:                                   1.8 M€                                               7,3M€ 

A civilek szerint az adatokból kitűnik, miszerint oly mértékben összehasonlíthatatlan a két beruházás, hogy az  erre való hivatkozások semmilyen módon nem állják meg a helyüket.

Felszólítjuk az értelmes vitában érdekelt, az akkumulátorgyárat támogatók figyelmét, hogy ne közöljenek megtévesztő adatokat, álláspontjukat a debreceni adatok ismeretében fejtsék ki

– írja az egyesület.

“Egyidejűleg visszautasítunk minden olyan gyanúsítgatást, amely a kínai akkumulátorgyár ellenzőit pártpolitikai elfogultsággal vádolják, továbbá nemzetellenesnek próbálják beállítani azokat a debreceni és mikepércsi civileket, akik nemzeti színű zászlók alatt, őszintén aggódnak  környezetükért, településük jövőjéért” – olvasható a Civil Fórum Debrecen Egyesület közleményében.

A fideszes propagandista megfejtette, hogy ki áll a debreceni akkumulátorgyár elleni “hisztéria” mögött: Soros György!

Írisz Ingatlanok

Debrecen, Rákóczi utca

63 m2-es lakás kiadó
300 000 Ft

Debrecen, Diószegi útca

8 546 m2-es ipari ingatlan eladó
128 190 000 Ft

Debrecen, Diószegi útca - Ipari terület eladó a József Attila telepen

6 799 m2-es ipari ingatlan eladó
101 985 000 Ft

Debrecen, Diószegi út - Ipari telephely telek eladó

18 072 m2-es ipari ingatlan eladó
271 000 000 Ft