Soros György Debrecen akkumulátor tüntetés

A fideszes propagandista megfejtette, hogy ki áll a debreceni akkumulátorgyár elleni “hisztéria” mögött: Soros György!

Helyi hírek

A debreceni akkumulátorgyár körüli vita iránt egy ideje már élénk érdeklődést mutat Bohár Dániel, a Fidesz közpénzből kitartott aktivistája.

A Megafon nevű projekt egyik legismertebb arca most arra vállalkozott, hogy levezesse: Soros György áll a debreceni tüntetések hátterében. Bohár szerint “jól fizetett hivatásos tüntetők” (hogy ezért ők kaptak-e pénzt, az nem valószínű, de abban Bohárnak igaza van, hogy mind Schmuck Erzsébet, mind Bertalan Attila fuvarozási vállalkozó nagyon igyekezett szerephez jutni a közelmúlt eseményein) és a “helyi Soros-szervezetek” állnak az egész mögött. Bohárnak abban is igaza van, hogy Bertalan Attilának semmi köze Debrecenhez. De vajon Bohár Dánielnek mennyi köze van a cívisvároshoz? Ugyanannyi.

A Fidesz központi narratívájába nemrég beemelt “dollárbaloldalt” ekézi Bohár (ez egy külön téma lenne, hogy aki “baloldali” nézeteket vall, az rosszabb ember-e, mint mondjuk egy fideszes; illetve ha már szitokszó lett belőle, mitől is “baloldali” szinte bárki, aki merészel nem egyet érteni valamiben Orbán Viktorral?).

Dömötör Csaba államtitkár a debreceni akkumulátorgyár mellett érvelt

Szóval Bohár szerint a “dollárbaloldal” a külföldi “megrendelőik” érdekeit teljesíti. “Azért fúrnak egy magyar beruházást, hogy azt inkább vigyék egy másik országba” – fogalmaz.

Térjünk rá a Soros-vonalra. Bohár Dániel szerint a debreceni fejlesztéseket megfúró tüntetéseket a Alternatív Közösségek Egyesülete szervezi, amelynek egyik legfontosabb támogatója az Open Society Foundations, ami egyenlő Soros Györggyel. Az egyesület Bohár kutatása szerint 2017 óta összesen 2,2 millió dollárt kapott Soros alapjától. Az egyesület elnöke, Damu Richárd nem állt szóba a Fidesz propagandistájával. Bohár Dániel tovább göngyölítve a szálakat, arra is rájött, hogy az Együtt Debrecenért Egyesület, valamint a rajta keresztül 2019 és 2020 között 15 millió forinttal támogatott Debreciner is a “dollármédiához” tartozik.

Nem tisztünk eme szövevényes szálak részletes bogozgatása, de arra azért kíváncsiak lennénk, hogy Bohár úr mit mondana azoknak az édesanyáknak, akik szombaton felszólaltak a Nagytemplom előtt. Lehet, hogy róluk is kiderítené, hogy Gyuri ‘báttya csúsztatta nekik a kenőpénzt?

– Szilágyi Szabolcs –