Papp László a Cívis Klubban

Papp László szerint azért támadják az akkumulátorgyárat, mert félnek, hogy Debrecen túl erős lesz

Helyi hírek

Debrecen polgármestere – talán a botrányos közmeghallgatások okozta sokk miatt – hosszú ideig nem nyilvánult meg Facebook-oldalán a CATL sokat szidott projektjéről, de most úgy tűnik, végre felszívta magát.

Közrejátszhatott ebben az a szellemi töltet is, amit a Cívis Klubban vélhetően magába szívott Földi-Kovács Andrea és Földi László társaságában, mindenesetre a közelmúlt langyosabb időszakához képest szokatlan hévvel védte meg a kínai beruházást:

Minden egyes beruházásért hatalmas a verseny a szomszédos országokkal, ezért sokaknak szúrhatja a szemét az a gazdasági erősödés, ami itt Debrecenben történik. Sokan gondolhatják úgy mind belföldön, mind külföldön, hogy meg kellene már állítani ezt a folyamatot, mondván, hogy nem jó az, ha Debrecen gazdaságilag túl erős és ilyen befolyása lesz a régióra.

Látni kell, hogy Debrecen egy nagy nemzetközi gazdasági küzdelem ütközési pontja lett. Az elmúlt hetek történései bizonyították, hogy a baloldali pártok nem Debrecen érdekeit tartják szem előtt, amikor a város legnagyobb munkahelyteremtő beruházását, az akkumulátorgyár megépítését támadják.

A beruházás hatalmas gazdasági bevételt jelent a városnak, amely alapját képezi a következő évek fejlesztéseinek. Nekünk ezt kell szem  előtt tartani!

– olvasható Papp László Facebook-oldalán.

Közben más nagyvárosok sietve nyugtatják a lakosságot, Nyíregyházán az önkormányzat közleményt adott ki arról, hogy odaát nem lesz akkugyár, Szombathelyen pedig – fideszes gombmegnemnyomás mellett – a közgyűlés ellenzéki többsége szavazott meg egy határozatot, amely kimondja, ott sem épül a debrecenihez hasonló üzem.

További hírek a debreceni akkumulátorgyárral kapcsolatban:

Sétát és tüntetést szerveznek az akkumulátorgyár ellen Debrecenben

Reagáltak a kínaiak a közelmúlt debreceni botrányaira, a kormánysajtó továbbra is kiáll a CATL mellett

Fotó: Facebook/Papp László