Váratlan meglepetés! Hamarabb elkészült a tervezettnél a Vágóhíd utcai kanyarodósáv

Helyi hírek

Korábbi cikkeinkben ( 1  2  ) már beszámoltunk a Vágóhíd utca-Wesselényi utca kereszteződésénél lévő csomópont átalakításáról. A Vágóhíd utcai felüljáróról jobbra kanyarodó sáv építését március közepén kezdte a kivitelező, D-profil Kft. Az előirányzott augusztus közepi időpontnál több, mint egy hónappal korábban elkészültek. Az átalakítás közel 100 millió forintot (98,92) emésztett fel.

A kivitelező oldalán található információkból kiderült, hogy a 160 méter hosszú útszakasz és a mellette lévő 147 méternyi gyalogos / kerékpáros sáv elkészítése vitte el a fentebbi, közel 100 millió forintos összeget.

Szerkesztőségünk kapva-kapott a lehetőségen. Autóval és kerékpárral is kipróbálta az új sávot. A kocsis tesztről videó is készült, amit itt tekinthetnek meg.

Aki esetleg mobilnetről olvassa cikkünket és nem játszana le videót, annak már most eláruljuk, hogy az építkezés beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

A Zsibogótól a Szent Anna utca felé haladva nem ütköztünk olyan dugóba, amibe korábban rendszeresen. Tehát nem áll az egykori dohánygyár kapujáig a kocsisor. Viszonylag zavartalanul lehet haladni. A jobbra kanyarodók mostmár nem tartják fel a többi autóst.

A kanyarodó sáv mellett gyalogos/kerékpáros osztású rövid útszakasz épült, egy kis földes sávval, ahol némi fűmagot is elszórtak a kivitelezők. Ez a rész a híd lábához érve megszűnik.

Szép reményekkel kecsegtet ez a rövid csík, de utána szűk és rossz minőségű út vezet a felüljáró teteje felé, ahol egy gyalogos és egy kerékpáros biztosan nem fér el. Néha az autók sem férnek meg ezen a szakaszon. A 4 órási munkavégzés környékén kialakulhatnak kellemetlenségek a girbe-gurba járdán közlekedők között.

Az önkormányzat korábbi tájékoztatása alapján később a felüljárót is renoválják, illetve a kerékpárút a Lion Office Center (egykori dohánygyár) mellett elhaladva épül tovább, hogy becsatlakozzon a Diószegi úton folytatódó és a Panoráma útig tartó szakaszba.

CS.I.