Alakul a káosz a benzinkutakon: van, ahol nem lehet kártyával fizetni a hatósági áras üzemanyagért; az OMV követi a Mol példáját

Gazdaság

A Mol péntektől korlátozásokat vezetett be: normál kútoszlopon a járművekbe hatósági áron maximum 50 litert lehet egyszerre tankolni az eddigi 100 liter helyett, és a kannázás is szigorodott – írtuk meg csütörtök este.

Az OMV követte a Mol példáját, közleményük szerint gépjárművenként legfeljebb 50 liter üzemanyag tankolható hatósági áron az OMV kutakon, a kannába, hordóba tankolt üzemanyagért pedig piaci árat számítanak fel péntektől.

Hozzátették: a 7,5 tonna feletti járművek (tehergépjárművek, kamionok, buszok) és a 3,5 tonna feletti külföldi rendszámú járművek kizárólag a nagynyomású kútoszlopoknál tankolhatnak, piaci áron.

Hatósági árasat csak készpénzért

Az ATV riportja szerint a nádújfalui benzinkúton feliratok figyelmeztetik az autósokat, hogy csak készpénzért vehetnek hatósági áras üzemanyagot.

Aki kártyával akar fizetni, annak piaci áron kell ezt megtenni. A kút munkatársa szerint a 480 forintos üzemanyagárból nem tudják fedezni a felmerülő költségeket.

„Különböző költségeket, a banki terminál költségét, a rezsiköltséget, a szállítás költségét, a munkabéreket a benzinkút fizeti és ez már annyira megterhelő egy vállalkozó részére, hogy azt már nem tudja fizetni. Én 11 éve dolgozom már ezen a benzinkúton, ennyi probléma még soha nem volt, mint az elmúlt félévben a különböző rendeletek miatt”

– nyilatkozta egy benzinkutas az ATV-nek, és azt is elmondta, az új szabály bevezetése óta többször is ellenőrizték őket, de mindent rendben találtak.