Arra ébredt a pocsaji férfi, hogy egy idegen van a szobájában

Rendőrség

A rendőrségre egy 66 éves férfi tett bejelentést 2020. augusztus 5-én 11 óra körül arról, hogy ledőlt pihenni egy kicsit, azonban arra ébredt, hogy egy férfi van a szobájában. Az ismeretlen, ahogy észrevette, hogy áldozata felébredt, sietve távozott a pocsaji ingatlanból. Az idős férfi követte a gyanúsítottat és látta, ahogy beszáll egy autó jobb első ülésére, majd társával, a kocsi sofőrjével elhajtanak a helyszínről. A sértett ezt követően visszament a házba és ellenőrizte, hogy meg van-e mindene, azonban a félretett pénzét nem találta.

A helyi rendőrök a kapott személyleírás, valamint az autó típusa alapján egy órán belül azonosították a feltételezett elkövetőket. A 25 éves férfit és 18 éves sofőrjét előállították a rendőrőrsre, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket. A nyomozók a 25 éves helyi lakost bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására, míg társa szabadlábon védekezhet. Az otthonaikban tartott kutatások során hiánytalanul megtalálták a sértett pénzét, amit lefoglaltak.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság az idősebb gyanúsítottal szemben kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást, míg az autót vezető fiatalnak bűnpártolás vétség miatt kell felelnie.