Papp László debreceni akkumulátorgyár

Akkumulátorgyár: Papp László így építene bizalmat a lakosságban, és oszlatná el az aggályokat

Helyi hírek

Rövid időn belül meghozza a döntést a Kormányhivatal az akkumulátorgyár környezetvédelmi engedélyével kapcsolatban – hallható egy interjúrészletben, amit Papp László, Debrecen polgármestere osztott meg közösségi oldalán.

A városvezető az önkormányzati tévének arról beszélt, hogy nem csak Debrecenben, hanem idehaza és külföldön is számos helyen épül akkumulátorgyár. Elismételte, hogy Németországban mennyire rendben talált mindent, majd felidézte, hogy biztonsági és környezetvédelmi szempontból nincs ok az aggodalomra.

Azt viszont továbbra is látja és érzi, hogy a debrecenieket ez nem nyugtatja meg, és érzi az aggodalmat a még kevéssé ismert, új technológia kapcsán. Papp László emlékeztet, az ő célja az, hogy az itt élő emberek jól érezzék magukat a városban, aggodalom és félelem nélkül tudjanak élni.

Rövid időn belül meghozza a döntést a Kormányhivatal az akkumulátorgyár környezetvédelmi engedélyével kapcsolatban – bár a döntés tartalmát még nem ismerjük, Papp fontosnak tartja, hogy felkészüljenek arra, hogy amennyiben a gyár megépül, azok a biztonsági feltételek teljesüljenek, amelyek garantálni tudják az aggodalmak eloszlatását.

“Komoly veszélyt jelent” – Balmazújváros polgármestere is aggódik a debreceni akkumulátorgyár szennyezése miatt

Debrecen polgármestere szerint csak abban az esetben kaphat az üzem engedélyt, ha a legszigorúbb környezetvédelmi és biztonsági feltételeknek is megfelel. Papp László néhány hete írásban kérte a Kormányhivataltól, hogy a lehető legszigorúbb előírásokat megkövetelve folytassa le az engedélyezési eljárást.

Fontosnak tartja azt is, hogy a Déli Gazdasági Övezetben létrehozzanak a hatóságokkal, a Debreceni Egyetemmel és civil szakmai szervezetekkel egy folyamatosan működő ellenőrző monitoring rendszert. Ez eloszlathatja a félelmeket, és bizalmat alakíthat ki a lakosságban.