Ilyen lehet a Vezér utcára tervezett Nemzeti Gyártó-Kutató-Oktató Középüzem Debrecenben

Egyetem Helyi hírek

Eredményes a tendert zártak a Nemzeti Gyártó-Kutató-Oktató Középüzem kivitelezésének második ütemére. Ez a komplexum ad majd otthont a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Karának is – tette közzé Katona Erzsébet önkormányzati képviselő.

A Nemzeti Gyártó-Kutató-Oktató Középüzem és a Gyógyszertudományi Kar új épületét a Pyxis Nautica Építésziroda tervezi.

Nemzeti Gyártó-Kutató-Oktató Középüzem látványterve a Pyxis Nautica Építésziroda elképzelése alapján.

A politikus posztja szerint ez lesz a 6. elem az egyetem Vezér utcai Tudományos, Technológiai és Innovációs Parkjában a már épülő Innovációs Központ, illetve a Pilot Oltóanyagüzem, a Nemzeti COVID-vakcina, a Nemzeti Oltóanyaggyár és a Járműipari Laboratórium mellett.

A komplexum 3000 négyzetméteres földszintjén tabletta, kapszula gyártására alkalmas GMP-minősítésű középüzem és egy táplálék-kiegészítőket gyártó IFS Food részleg lesz.

5000 négyzetméternyi oktatási terület épül

Az első és második emeleten összesen 5000 négyzetméter lesz az oktatási terület (tanszékek, előadó és szemináriumi termek, beleértve a gyógyszerfejlesztő laboratóriumokat), és ott kap helyet az Egészségipari Intézet.

Jókora csúszásszal kezdhet működni a Debrecenben épülő “Nemzeti Oltóanyaggyár”, de lehet, hogy tényleg lesz belőle valami

Oltóanyag üzem és innovációs központ épül Debrecenben