Mándi: Pósán Lászlót és Papp Lászlót nem érdekli, hogy a tócóvölgyiek nem kérnek a betonból és a zsúfoltságból

Helyi hírek

Már több mint 2500-an aláírták a petíciót a tócóvölgyi Nagyrét megmentéséért – jelentette be közösségi oldalán Mándi László, az ellenzék közös jelöltje.

Pósán László kihívója az aláírók számából arra következtet, hogy az itt élők láthatóan nem kérnek a betonból és a zsúfoltságból. Ez viszont Pósán Lászlót, a választókerület fideszes képviselőjét és Papp László polgármestert nem érdekli – véli Mándi. Az ellenzéki politikus szerint valakinek nagyon fontos ennek az 1000 lakásos gigalakóparknak a megépítése, amivel néhányan biztosan nagyon jól járnak majd. Csak nem az itt élők.

Mándi László szerint a Fideszt a zöld szempontok sosem hatották meg igazán, “nem véletlenül nem csináltak semmit a Civaqua ügyében sem 20 éven keresztül”. Legutóbb azzal az érvvel jöttek elő, hogy a Nagyrét a 80-as évek óta építési terület volt, ezért senki ne csodálkozzon, ha beépítik – írja.

40 év alatt sokat változott a világ, és egy modern nagyvárosban már nem szokás a végtelenségig zsúfolni a lakókat egymás mellé. A parkok, a nagy zöldterületek ma már alapvető elvárások egy 21. századi város fejlesztésénél. Annak az 1000 lakásos lakóparknak egyszerűen nincs helye a Nagyréten

– magyarázza Mándi László, hozzátéve, hiába próbálja őt a Fidesz “nevetséges állításokkal támadni”, természetesen fontosnak és szükségesnek tartja a lakásépítéseket Debrecenben. De nem a Tócóvölgyben.

Hogy mik a tervei Mándi Lászlónak saját körzetével? Elmesélte nekünk:

“Nem a szalagvágásokért fogok politizálni” – Kérdésekkel provokáltuk Mándi Lászlót, a Momentum debreceni képviselőjét

Mándi szerint alkalmasabb hely lenne a lakópark számára a déli városrészben. Hiszen a Déli Ipari Parkban jön mostanában létre a legtöbb munkahely, ahhoz közel kell zöld, modern lakóövezeteket is kialakítani. Ezáltal kevesebb lesz az ingázás, a légszennyezés és a közlekedési dugó is Debrecenben.

Erre minden lehetősége meg is lenne az önkormányzatnak, ha nem sajnálná a pénzt ehhez területek szerzésére. De míg a külföldi nagyvállalatok közvetlen támogatására mindig van elég pénz, a debreceniek életkörülményeinek javítására ennek csak a töredéke jut
– véli Mándi László.