Navracsics Tibor szomorú

Navracsics Tibor: Magyarország hatékonyan és jól hasznosítja az európai uniós forrásokat

Gazdaság Ország

Magyarország hatékonyan és jól hasznosítja az európai uniós forrásokat – jelentette ki a területfejlesztési miniszter csütörtökön Ajkán, ahol az egészségügyi infrastruktúra 200 millió forintos fejlesztése részeként több eszközt is átadtak.

Navracsics Tibor kiemelte: Magyarország hagyományosan a legeredményesebb európai uniós tagállamok közé tartozik az uniós források felhasználása szempontjából.

Hangsúlyozta: lehet, hogy vannak olyan önkormányzatok, amelyek időről időre nem sikeresek a pályázatokon, de Magyarországon az önkormányzatok között pártpolitikai alapon nincs megkülönböztetés.

Ezt mutatja az ellenzéki vezetésű Ajka számos nyertes projektje, illetve az is, hogy Budapest, Miskolc és Pécs a kormány közreműködésével vehet részt a klímabarát önkormányzatok európai pályázatán – tette hozzá a miniszter.

Mészáros Lőrinc cége amit csak lehetett, elbarmolt a vasúti fejlesztéseknél, több helyen kihagyták a vasat a vasbetonból

Navracsics Tibor kitért a védőnői szolgálat jelentőségére is, amelyre szavai szerint Magyarország hungarikumként tekinthet. Megjegyezte: a kormány az ágazatot – hazai és európai uniós forrásokból – fejleszteni szeretné, hogy minél jobb körülmények között dolgozhassanak a védőnők.

Schwartz Béla (Közösen Ajkáért Egyesület), Ajka polgármestere elmondta: a város 200 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz forrásaiból, amelyet egyrészt az egészségügyi alapellátásnak és a védőnői szolgálatnak helyt adó intézmény korszerűsítésére, másrészt eszközbeszerzésre fordítanak.

Első fokon pert vesztett a bíróságon Filemon Mihály, lombkoronasétányos nyírmártonfalvai polgármester

Az épület energetikai korszerűsítésére – klímaberendezés beszerzésére, szigetelésre – 150 millió forintot fordítanak, mintegy 50 millió forintból pedig orvosi és védőnői felszerelések mellett elektromos autót és két elektromos kerékpárt is beszereztek.

(MTI)