Filemon Mihály Nyírmártonfalva

Első fokon pert vesztett a bíróságon Filemon Mihály, lombkoronasétányos nyírmártonfalvai polgármester

Helyi hírek

Megvan az elsőfokú ítélet az elnyert EU-támogatásból (ami még akkor nem érkezett meg) lombkoronasétányt építtető, majd a tákolmány körüli erdőt tarra vágó Filemon Mihály kontra Átlátszó ügyében.

Miután több sajtóorgánum is felkapta a hírt, országos botrány lett az ügyből. Ennek nyomán Filemon azzal fenyegetőzött, hogy mindenkit beperel, aki ír a lombkoronasétánytól. Az Átlátszó esetében be is váltotta a fenyegetését: miután a portál nem tett eleget a helyreigazítási kérelemnek, így a politikus valóban pert indított.

A portál beszámolója szerint Filemon Mihály el sem ment a tárgyalásra, ügyvédje megtiltotta, hogy hang-és képfelvétel készüljön róla, sőt, azt akarta, hogy még az ő nevét is elhallgassák.

Lassan világhírű lesz Filemon Mihály nyírmártonfalvai polgármester elcseszett lombkoronaösvénye

A bíró a tárgyaláson kimondta: az ügy szempontjából nincs relevanciája annak, hogy az EU mikor fizeti ki a már elnyert támogatási összeget, egy közszereplőnek szélesebb körben kell tűrnie a sajtó állításait, és mivel az Átlátszó a Közbeszerzési Értesítőben szereplő adatok alapján írt 50 méteres sétányról, így a tőle telhető gondossággal jár el a munkájában, hiszen így bizonyítékkal tudta alátámasztani az állítását.

A bíróság a polgármestert mintegy 300 ezer perköltség megfizetésére kötelezte.

“Kurva gyenge” – durván leszólta az ellenzéki jelöltet Nyírmártonfalva fideszes polgármestere