Jön az airbnb-s javaslatcsomag

Gazdaság

Januárban adjuk át javaslatcsomagunkat a Magyar Turisztikai Ügynökségnek, szerencsére nyitottnak tűnnek az együttműködésre – mondta a Magyar Nemzetnek a Magyar Apartmankiadók Egyesületének elnöke.Schumicky Balázs és társai azzal a céllal hívták életre a szervezetet még novemberben, hogy az airbnb-sek és más, rövid távú lakáskiadók érdekeit képviseljék.

Egyik fontos céljuk az egyéb szálláshely és a kereskedelmi szálláshely megkülönböztetése. Szeretnék elérni, hogy egyéb szálláshelynek legfeljebb a 10 ággyal rendelkező lakás számítson, efölött kereskedelminek kell minősíteni.

Az elnök hangsúlyozta, ha mindenki szabályosan végezné ezt a tevékenységet, nem kellene nyomott áron kiadni a lakásokat rövid távra.

Azok számára, akik Airbnb-n, Booking.com-on vagy egyéb más szállásközvetítő oldalon hirdetve adják ki a lakásaikat, jó hír, hogy az áfa alanyi adómentesség értékhatára az éves 6 millió forintról 8 millió forintra emelkedik jövőre. 2017-től tehát 2 millió forinttal több bevétel érhető el anélkül, hogy általános forgalmi adót kellene fizetni a tevékenység után – közölte a Ingatlankiadás.blog.hu.

Airbn-n jelenleg 170 debreceni és 173 hajdúszoboszlói szállás foglalható.