Babatermékek és kiegészítők nyaralásra

Wellness

A babatermékek piaca óriási. Mégis mi az, amire szükségünk lehet, és hogyan válasszuk ki a megfelelőt? A babatermékek közül a kicsik biztonságára, valamint megfelelő pihenésére, alvására fókuszáló termékből található a legtöbb. Nézzünk meg néhányat!

Autós kiegészítők

A babatermékek egy része az utazással kapcsolatos. A különböző gyerekülések a kicsik biztonságát és kényelmes utazását kívánják szolgálni. De mi a helyzet az apróbb kiegészítőkkel? Szükség lehet rájuk? 

Az egyik fontos autós kiegészítő a napellenző. Miért van rá szükség? Azért, mert nem csak komfortosabb lehet az út a megfelelő árnyékolással, de az UV-sugárzástól is véd. Ez azért fontos, mert az autóablakok fel tudják erősíteni a napsugarakat. Ezért meg kell védeni a kicsik érzékeny bőrét és a szemüket. 

Az autós napellenzők sokféle színben, méretben és mintában kaphatóak. Ezért nem lesz nehéz megtalálni a megfelelőt, amelynek nem csak mérete ideális számunkra, de kialakítása is, és a minta is illik az autóhoz. 

A Gyerek-ágyneműnél kapható autós utazóasztal is izgalmas kiegészítő, mely szintén megkönnyítheti az utazást. Nagyon hasznos, mivel segít lefoglalni a kicsit, így szórakoztató lehet számára az út. Ilyen eszközre akkor lehet szükségünk, ha sokat utazunk a kisbabával, totyogóval vagy épp egy oviskorúval. Valamint, ha a kicsi nem bírja az utazást, és fontos lenne valamivel lefoglalni. 

A különböző utazó alvópárnák nélkülözhetetlenek, ha hosszú útra indulunk a gyermekkel. Ezek a nyakpárnák segítenek stabilan tartani a nyakat, ha a kicsi elbóbiskol. A gyermek biztonsága és kényelme érdekében lehet rá szükségünk. Válasszunk természetes anyagból készült, pamuthuzattal rendelkező párnát, amely antiallergén.

Babafészkek

A babafészek nem csak a babaágynak lehet az egyik legkedvesebb kiegészítője. Ugyanis a babafészek lényege, hogy mobil, ezzel könnyíti meg igazán a baba alvását. Ha a kicsit a kezdetektől babafészekben altatjuk, akkor annak illata, anyaga, színe ismerős lesz számára. Ezáltal biztonságban érzi magát benne, így könnyebben ellazul és elalszik a babafészekben.

Pont ezért szokták sokan a babakocsiban is használni. Így a séta közbeni alvás is könnyebben megy majd, de ami a legfontosabb, hogy ugyanabban a biztonságos, higiénikus közegben van a kicsi.

A babafészek az önállóan még ülni nem tudó babák esetében egy igazi jolly-joker. Megkönnyíti az utazást, a nyaralást. Egyrészt nagyon praktikus, hogy részben pótolja az ágyneműt, bár utazáskor is érdemes magunkkal vinni a saját, kényelmes és jó minőségű babaágyneműnket. 

Másrészt az is számít, hogy a babafészekkel bárhová, bármikor letehetjük a kicsit úgy, hogy biztonságban legyen. A babafészek pereme megvédi, miközben ott pihenhet vagy játszhat, ahol szeretnénk. A babafészek pont a mobilitása miatt olyan nagyszerű. Ezért utazás alkalmával kifejezetten szerencsés lehet a használata.