New York-i utazás prémium színvonalon, reális árakért cserébe

Világ

Ha van élmény, amire garantáltan egész életünkben emlékezni fogunk, még sok-sok év távlatából is, akkor az a New York utazás. Harapjunk egy hatalmasat a Nagy Almából és vessük bele magunkat azokba az izgalmas, utánozhatatlan kalandokba, amelyeket kizárólag New York tud megadni a számunkra!

A világ egyik leglátogatottabb városa

Turisták milliói szavaznak évente bizalmat New York-nak úti cél gyanánt. A számokkal nehéz vitatkozni: New York a világ 8. leglátogatottabb városának címével büszkélkedhet. A közel 9 milliós lakosságú város sohasem alszik: pezsgő lüktetése éjjel-nappal jól érezhető. A Nagy Alma az USA legnagyobb városa, és nagyjából másfélszer akkora, mint hazánk fővárosa.

New York utazás: mintha csak egy amerikai mozifilmben sétálnánk

Empire State Building, Times Square, Central Park, no meg persze a kihagyhatatlan Szabadság-szobor. A New York utazás során joggal érezhetjük azt, hogy egy nagyköltségvetésű hollywoodi filmben járunk. Számtalan mozifilm, színdarab, videójáték és sorozat helyszínekén szolgált már a város, így nem csoda, ha megszáll minket az a bizonyos „déjá vu” érzés. Az eredeti, hamisítatlan hangulat azonban valami olyasmivel ajándékozza meg az idelátogatót, amely New York-ot az álomnyaralásunk listájának top helyezettjei közé emeli.

New York utazás – milyen időjárásra számítsunk?

New York időjárása hasonlít Magyarországéhoz, bár kétségtelen, hogy kissé szélsőségesebben. Minden hónapnak megvan a maga sajátossága, így bármikor jó döntés megszervezni az utat. Sokak véleménye szerint, az ősz hónapjai nyújtják a legideálisabb lehetőséget az utazásra: még nincs nagyon hideg, de már a nyári hőség napjai is a múlté, emellett pedig turistából is kevesebb van ősszel.

A repülőút hosszáról és a közbiztonságról

A Budapest-New York közötti röptávolság nagyjából 8-12 óra alatt megtehető. A magyar állampolgároknak nem kell klasszikus vízummal rendelkezni, elegendő csupán online beutazási engedélyt kérni. A város rendkívüli turisztikai látványosság, a turistáknak kialakított területek biztonságosak. Néhány környéket azonban, úgymint Bronx vagy Brooklyn, inkább érdemesebb kerülni, különösen éjjel és egyedül. (x)