Legyenek igényesek a kültéri lépcsőburkolatok!

Ország

Egy valódi otthon megteremtése sok lépésből áll. A lakásnak minden igényt és elképzelést ki kell szolgálnia. A környezetbe való illeszkedését és ugyanakkor a tartósságot a kültéri lépcső burkolatok adhatják meg leginkább. 

A különféle felületek burkolása már régóta divat. A nyers betonfelületek elég sérülékenyek és bár festhetők, nem fogják azt a kellemes hatást kelteni, ami elvárt azoktól. Az időtállóság terén a természetes és műkő kevés vetélytárssal rendelkezik. Ezen anyagok jól viselik a nedvességet, forróságot, hideget és a mechanikai erőhatásokat. A kültéri lépcső burkolatok kiválasztása során azonban érdemes adni a részletekre.

Mivel esetenként évtizedeken keresztül lesznek koptatva, így a stílus tekintetében is az időtállóságot ajánlott szem előtt tartani. A bazalt, andezit, gránit, márvány mind olyan anyagok, amik soha sem mennek ki a divatból. Mindig az ingatlan egyedi vonásait jó előtérbe helyezni, hogy a kültéri lépcső burkolatok ezt tovább fokozzák. Az árnyalatok és minták nagy változatossága bőséges választékot kínál, de a kivitelezést mindig megéri szakemberre bízni.

Egyre népszerűbb a kültéri fa burkolat

A kő sokkal időállóbb, de néha túl rideg megjelenést kölcsönöz. A teraszok, medencék körüli felületek kültéri fa burkolat alkalmazásával tehetők igazán látványossá. A meleg hatás nemcsak a színekben, hanem az érzetben is biztosított, mert mezítláb rálépve elmarad a hideg borzongás.

A fa a szerkezetéből adódóan nehezen viseli az állandó nedvességet. Ennek ellensúlyozására megéri a hazai fajták helyett, inkább trópusi kültéri fa burkolat mellett dönteni. A sajátos klímán másféle szövetszerkezet fejlődik, ami jóval tömörebb, valamint az olajtartalom szintén kiemelkedő, így jobban ellenáll a természeti hatásoknak. Nem korhad, reped olyan gyorsan.

Megfelelő alapozással a hazai típusok is alkalmazhatók, de ezeknél a gyakori utókezelésre szintén gondolni kell a későbbiekben. A Mezora Fürdőszoba és Konyha stúdió oldalán számos hasznos tipp található a kültéri fa burkolat készítése mellett, a lakásfelújítás számos más területére vonatkozóan is. Megéri szemezgetni személyre szabottan az ötletekből. (x)