Felejthetetlen élmények egy igazán különleges helyen

Világ

Ha egy olyan helyet keresel, ami úgy néz ki, mintha a földi paradicsom lenne, akkor a Maldív szigetek tökéletes célpont lehet Számodra. A kókuszpálmás strandok, a fehérhomokos partok, a páratlan tengeri élővilág és a kellemes klíma is azt bizonyítja, hogy ez a világ egyik legcsodálatosabb helyszíne. 


A Maldív szigetek utazás senkinek sem okoz csalódást, aki egy felfedezésben és kalandokban gazdag nyaralásra vágyik. Az Indiai óceán szigetországa több mint 1000 tagból áll, a szigeteket pedig a világ egyik legszebb korallzátonya veszi körül. Vagyis látnivalókban és programokban itt nincs hiány, de nézzük, mit érdemes tudni erről a különleges helyről.

Tudnivalók a Maldív szigetek utazásról

A Maldív szigetek több mint 7200 kilométerre van Magyarországtól, ami azt jelenti, hogy egy hosszú utazásra kell készülnöd. Közvetlen járatok nem indulnak hazánkból, így átszállással lehet eljutni a 320.000 fő lakosú fővárosba, Malé-ba. Az átszállásra általában Isztambulban, Dohában vagy Dubaiban van lehetőség, ennek megfelelően a repülőút hossza jellemzően 2×5 óra szokott lenni. Az átszállásokkal, várakozási idővel együtt az odajutásra nagyjából 12-17 órát lehet számolni. Hazánkhoz képest az időeltolódás +3 óra nyáron, télen pedig +4, de érdemes tudni, hogy a szigeteken belül eltérő időzónák is előfordulhatnak. A főszezon decembertől márciusig tart, így a Maldív szigetek utazást ezekre a hónapokra érdemes időzíteni.

Mire számíthatsz az itt tartózkodásod alatt?

A Maldív szigeteken mindenki megtalálhatja a számára megfelelő szabadidős tevékenységeket függetlenül attól, hogy aktív vagy passzív utazást tervezett. Az itt tartózkodás alatt privát bungaló jellegű resortokban lehet megszállni, ahol zavartalanul ki lehet élvezni az önfeledt pihenés minden percét. Ha pedig egy kis kalandra vágysz, akkor búvárkodhatsz, kipróbálhatod a vízi sportokat, sőt, úszhatsz akár delfinekkel és teknősökkel. Mindezek mellett, olyan hajókirándulásra is benevezhetsz, ami lehetőséget ad a környék természeti látnivalóinak felfedezésére. (x)