Idővel kikerülhetetlen a vízóraszerelés

Ország

A vízellátás egy olyan alapvető szolgáltatásnak minősül, amit muszáj biztosítani minden háztartásban valamilyen formában. Ugyanakkor, ahol közműhálózat van, ott a vízóraszerelés legkevesebb 8 évente esedékessé válik. A fogyasztás kifizetése a felhasznált mennyiséghez kötött. A mérést egy úgynevezett vízóra végzi, ami a számlálóján keresztül mutatja a rajta átfolyt mennyiséget. Mivel kötelező a jelenléte minden ingatlanban, ezért fontos figyelni arra, hogy megfelelően működjön. Mind a felhasználó, mind a szolgáltató felelőssége és érdeke, hogy a vízóraszerelés precízen történjen, hivatalos formában. Jó, ha könnyen megközelíthető helyen található a szerkezet, mert így a leolvasás gyorsan elvégezhető.

Mikor esedékes a vízóraszerelés?

Általában 2 eset van, amikor a vízóraszerelés szóba jöhet. Az egyik a garanciaidő lejárta, ami többnyire 8 év. Ezt nem kell fejben tartania senkinek, mert a vízművek automatikusan küldi az értesítést erre vonatkozóan. Amennyiben elmarad a csere, akkor átalánydíjas fizetésre áll át a rendszer, amivel a költségek gyakran növekednek. Megéri ezért inkább a fogyasztás alapú elszámolás mellett maradni, a számlák csökkentése okán. A vízóraszerelés másik oka a szerkezet sérülése lehet. Bár többnyire kiváló konstrukciók a mérőeszközök és ritkán hibásodnak meg, de mint mindennél, úgy ezeknél is előfordulhat ilyen eset. Ekkor csak profi és a vízművekkel partnerségben lévő szakemberekre szabad bízni a munkát.

A vízóraszerelés sosem elhanyagolható tényező

Mivel a mérőeszköz általában közvetlenül a fővezetéken kap helyet, ezért sérülés esetén a lakás vízellátása akadályokba ütközhet. Előfordulhatnak olyan meghibásodások, hogy közvetlenül a csatlakozásnál alakul ki szivárgás, ami felesleges költségeket idézhet elő. A vízóraszerelés folyamata bár egyszerűnek tűnhet, de elég egy kis figyelmetlenség és a magas nyomásból adódó hatások a csatlakozás károsodását okozzák. A gyakorlott szakemberek ezzel szemben tudják mire érdemes figyelni, ezért legyen rájuk bízva a művelet! A költségek helyszíntől és mennyiségtől függhetnek. Társasházak vízóraszerelése ilyen formában kedvezményesen valósulhat meg. Megéri kihasználni az engedményeket. (x)