Sean Penn

Humanitárius díjat kapott Sean Penn

Világ

Az Emmy Amerikai Televíziós Akadémia Bob Hope Humanitárius-díjjal tüntette ki tegnap este Sean Penn amerikai színészt.

A kiemelkedő jótékonysági tevékenységeiről is híres színész – aki a napokban azzal került az érdeklődés középpontjába, hogy Zelinszkij, ukrán elnöknek, adományozta az Oscar-díját Kievben – személyesen vette át az Amerikai Televíziós Akadémia Hall of Fame gáláján a legmagasabb kitüntetést, a Bob Hope Humanitárius-díjat, Los Angelesben.

A díjat azoknak a Hollywoodi hírességeknek ítélik meg évről évre, akik sokat tesznek saját erejükből az emberiséget sújtó problémák enyhítéséért.

Sean Penn beszéde során többször elérzékenyülve beszélt az ukránok emberi és kulturális áldozatairól és mindenkit arra kért, hogy támogassák Ukrajnát az orosz megszállók elleni küzdelmükben. Sean Penn korábban komoly erőfeszítéseket tett a katasztrófasújtotta Haiti áldozatmentésében majd az újjáépítésében, de CORE nevű segélyszervezete szinte mindenhol ott van, ahol szükség van segítségre. A világjárvány idején a színész szervezete aktívan járult hozzá az oltási programhoz. Ahogy a Sean Penn díját átadó Jimmy Kimmel méltatásában humorosan megjegyezte

“Sean ott állt a sarkon az injekciós tűvel a kezében, hogy mindenkit beoltson, mint valami eszement.”

Sean Penn beszédében viszont megemlítette, hogy szervezetével igyekeznek minél több terhet levenni az egészségügy válláról. A CORE jelenleg Indiában biztosít oltóanyagot és állított fel oltóközpontokat, valamint Sean Penn aktívan részt vesz a háború sújtotta Ukrajna segélyezésében.

– Vida Virág –