Ruta Lee-vel nyitott újra a Hollywood Múzeum Los Angelesben

Világ

A legendás amerikai színésznő hivatalos születésnapjával és könyvének, a merész címet viselő “Consider Your Ass Kissed” bemutatójával nyitott újra a járvány után a Hollywood Múzeum, május 28-án, Los Angelesben.

Az ikonikus épület Hollywood legbelsőbb bugyraiban, az Oscar gáláknak is helyet adó Dolby Színház közvetlen szomszédságában található. Külön érdekessége, hogy ez az épület volt az eredeti Max Factor Szalon, ahol például Marylin Monroe először nyerte el emblematikus platina szőke hajszínét.

A litván származású díva, Ruta Lee memoárjában saját szemén keresztül idézi fel Hollywood aranykorát, sajátos, csípős humorával. A színésznő olyan legendák partnere volt, mint Clint Eastwood, Burt Reynolds, Charles Bronson, Fred Astaire vagy a híres komikus, Robin Williams. Leghíresebb szerepe Audrey Hepburn mellett a Funny Face-ben volt, de sokan emlékeznek például a Seven Brides for Seven Broters-ben nyújtott alakítására is. Saját bevallása szerint Frank Sinatra volt rá legnagyobb hatással és ahogy kérdésünkre elmondta “Frank volt, az a művész Hollywood-ban, akitől a legtöbbet kaptam életemben.”

A 86 éves színésznő jelenleg is dolgozik, 2021-ben, a Senior Moment című filmben William Shatner és Christopher Lloyd mellett láthatjuk újra a filmvásznon egy rövidebb szerepben. Ruta szakmai karrierjét az sem törte meg, hogy tavaly elveszítette el férjét, Webster B. Low Jr-t, akivel 1976-ban kötött házasságot. “Én voltam a mindig pezsgő, állandóan vibráló partner, ő pedig a nyugodt, az otthon melegét árasztó férj. Tökéletesen kiegészítettük egymást, nagyszerű férj volt.” – emlékezett vissza rá. A színésznő 2006 októberében kapott csillagot a Hollywood-i Csillagok Sétányán.

A születésnappal egybekötött könyvdedikálásra hivatalos volt számtalan kortárs művész is, úgy, mint Bonnie Stevens, Joely Fisher, Alison Arngrim, Carolyn Hennesy, Michael Feinstein, Jerry Mathers, Ilene Graff, Darby Hinton, Bruce Vilanch, Kevin Spirtas, Lee Purcell, Diana Lansleen, Rico Anderson, Kathy Garver, Erin Murphy, Elaine Ballace, Geoffrey Mark, Kate Linder. A vendégek között feltűnt a West Side Story főszerepéért Oscar-díjat nyert George Chakiris is, aki azóta ékszertervező művészként tevékenykedik.

Az estet az ABC7 többszörös Emmy-díjas riportere, George Pennacchio és Ann Jillian színésznő vezette.

– Vida Virág –