Magyar bajnoki bronzérmes a debreceni kadet kardcsapat

Sport

A hétvégén Budapesten, a Vasas csarnokban rendezik a februárról elhalasztott kadet (U17) és junior (U20) kardcsapat országos bajnokságokat. Szombaton a legjobb 17 év alatti kardvívók csaptak össze. A küzdelem újabb fényes debreceni sikert hozott, az Interfencing Debrecen SC női kardvívói bronzérmet nyertek, a férfiak pedig legjobb vidéki egyesületként az előkelő 6. helyen végeztek.

Szombat reggel az Interfencing Debrecen férfi csapata kezdte meg a versenyt a 16 csapatos bajnokság első fordulójában, és egyetlen vidéki egyesületként bejutott a legjobb nyolc közé. A Bányay Marcell, Kocsis Márton, Mindák Máté és Sápi Vince alkotta kvartett nagyon közel volt az igazán nagy bravúrhoz, hiszen a korosztályban évek óta mindent megnyerő BVSC-vel vívtak kiélezett mérkőzést, s maradtak alul 45-42-re. A helyosztókon végül egy győzelmet és egy vereséget követően a 6. helyen végeztek. A szintén debreceni Békessy Béla Vívó Klub csapata a 14. lett.

Mindák Máté, Kocsis Márton, Sápi Vince, Bányay Marcell
Mindák Máté, Kocsis Márton, Sápi Vince, Bányay Marcell

Délben a lányok is megkezdték a mérkőzéseiket, és itt is a debreceni csapat végzett legelőrébb a vidéki egyesületek közül. A Budapest Honvéd felett aratott fölényes győzelmet követően (45-32), az elődöntőben szintén a BVSC-től szenvedett vereséget a Horváth Karolina, Kónya Csenge, Tóth Lili és Wladimír Véda alkotta csapat. Az Újpest elleni bronzmérkőzésen, egy végletekig kiélezett feszült mérkőzésen végül Wladimír látványos találatával 45-44-re győztek a debreceniek.

Tóth Liliána, Wladimír Véda, Kónya Csenge, Horváth Karolina

Kadet országos csapatbajnokság:
Női kard (10 csapat)
1. Vasas, 2. BVSC, 3. Interfencing Debrecen SC (Horváth Karolina, Kónya Csenge, Tóth Lili, Wladimír Véda)

Férfi Kard (16 csapat)
1. Vasas, 2. BVSC, 3. TFSE, … 6. Interfencing Debrecen SC (A Bányay Marcell, Kocsis Márton, Mindák Máté, Sápi Vince)
14. Békessy Béla VK (Czill Soma, Dobai Attila, Mező István, Szabados Péter)

– Interfencing DSC –