Shane Tusup üzent Turi Györgynek: „Ne keverje össze a nézeteit a nevemmel”

Ország Sport

A botrányba keveredett úszóedző, Turi György valamiért úgy érezte, Shane Tusuppal kell példálóznia. Tusup üzent az edzőnek.

Turi György megszólalt az őt körülvevő botránnyal kapcsolatban. A 24.hu készített vele egy hosszú interjút, melyben az edző többek között Cseh Laciról is nyilatkozott, aki elsőként beszélt a lelki terrorról és Turi György bántalmazásairól:

…nem esett volna nehezemre inkább a buksiját simogatni, és szépeket mondani neki. Ám, ha egyszer az a feladatod, hogy érmes helyre vidd a versenyződet? Shane Tusup hogyan tudta elérni Katinkával a világraszóló eredményeket? Mert kezében volt az ostor is és a cukor is. Vagy: ön szerint Michael Phelpset csókolgatta az edzője?

– példálózott az újságírónak Turi György.

Shane Tusup nem érti Turi György felvetését, Intagram-sztorijában üzent neki, arra kérte, ne keverje össze a nézeteit az ő nevével. Shane Tusup szavait a Blikk idézi magyarul:

Sajnálattal hallottam mindarról, ami a fiatal lányokkal és fiúkkal történt. Turi úr, kérem, ne keverje össze a nézeteit a nevemmel. Ezeket a módszereket nem helyeslem, soha nem voltak részei az edzői filozófiámnak. Köszönöm.

Turi György ellen vizsgálatot indított a Magyar Úszó Szövetség. Amíg ez le nem zárul, az edző maga kérte az alelnöki tisztségéből való felmentését.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük