“Láttam, ahogy eltávozik belőle az élet” – Császár Előd nem tud felejteni

Ország

Császár Előd a mai napig összerezzen, ha fel kell idéznie azt a halálos balesetet, melyet 1998-ban okozott.

23 évvel a tragikus baleset után Hajdú Péternek nyilatkozott az énekes-DJ, aki a mai napig sem tudja feledni a végzetes baleset pillanatait.

Az nem igaz, hogy ittam és drogoztam, benne van az ítéletben. Az emberek nagy része mai napig azt hiszi, hogy elütöttem egy rendőrt, miközben előztem a sort a szemben lévő sávban. Nem ezt történt! Megcsúsztam egy benzinfolton és 45 centire átlógtam a másik sávba. Ekkor jött szembe velem egy rendőrautó

– idézte fel a balesetet Császár Előd az Összezárva Hajdú Péterrel című műsorban. Egy pillanat volt és megtörtént a baj.

Nem mindenre emlékszem már, de a hangot bármikor fel tudnám idézni, mint ahogy azt a pillanatot is, amikor a szélvédőm összetörik és vérzik a fejem, vagy amikor a szemem láttára meghalt. Láttam, ahogy eltávozik belőle az élet. Nekem ott, abban a pillanatban lett végem. Ezt nem lehet elfelejteni. Amikor kijött a mentő, és azt mondták, hogy nagy a baj, mert meghalt, fel sem tudtam fogni

– folytatta a zenész, aki másnap szembesült azzal, hogy gyilkossággal vádolják az emberek, és azzal, hogy drogos állapotban vezetett, pedig ez nem volt igaz, alkohol- és drogtesztje is negatív lett. Ennek ellenére nem hittek neki, az emberek úgy gondolták, megvette a rendőrséget és a bíróságot is. Császár Előd a tragikus baleset után külföldre költözött és ott kezdett el dolgozni, hiszen itthon véget ért a karrierje.

Csak az utóbbi években tért vissza itthon is a zenei világba. Sokáig visszavonultan élt, és csak segítséggel tudott túllépni a tragédián, azonban feldolgozni a mai napig nem tudta – írja a Bors.

A Hajdú Péterrel folytatott teljes beszélgetésre péntek este az Összezárva Hajdú Péterrel című műsorában kerül sor, ahol szó lesz arról is, hogyan mondta el kislányának Császár Előd, hogy megölt valakit, illetve az is, hogy gyerekkorában molesztálta őt apja egyik barátja.

Fotó: Indirekt