Vidd magaddal biztonságosan a kerékpárokat a megfelelő kerékpártartó segítségével!

Sport

Sokan vannak úgy vele, hogy már kifejezetten unják a környéken való bringázást és újabb terepre vágynak. Mindemellett sokan nyaralásuk alkalmával is nagyon szívesen fedeznék fel a körülöttük lévő tájat, kalandoznának egyedül vagy akár családostul is. 

Ekkor szembesülnek a legtöbben a bicikli szállításának problémájával. Így az alábbi bejegyzésben abban szeretnénk segítségedre lenni, hogy hogyan szállítsd leghatékonyabban és legbiztonságosabban a kétkerekűdet négy keréken.

A bicikli szállításának két módja

Amennyiben egyedül vagy, elsőre bizonyára kifejezetten jónak és költséghatékonynak hangzik az a megoldás, hogy az üléseket ledöntve, a hátsó üléseken és a csomagtartóban szállítod a bringát. Mindez addig jó, amíg más táskát nem szeretnél magaddal vinni. Rengeteg helyet foglal, mindamellett, hogy egyáltalán nem biztonságos a stabil rögzítés hiányában. Továbbá a bringád is sokkal könnyebben fog sérüléseket elszenvedni. 

A bicikli szállításának két meghatározó módja van. Az egyik, amikor az autó mögött szállítod, a másik, amikor az autó felett. Mindkét szállítási módnak megvannak a maga előnyei és hátrányai egyaránt, azonban mindegyikkel érdemes tisztában lenned annak érdekében, hogy könnyebb és bölcsebb legyen a választás.

Abban az esetben, ha az autó tetejét választod, akkor a tetőbox kompakt megoldással szolgálhat, azonban érdemes megmérned, hiszen befogadómérete elég korlátozott. Előnye, hogy bármilyen más csomag szállítására is felhasználhatod, valamint a bicikli melletti helyet is könnyen feltöltheted kisebb csomagokkal. Hátránya, hogy abban az esetben, ha biciklit cserélsz, akkor a tetőbox méretei alapján szükséges választanod. 

Hogyan viheted magaddal szeretett bringádat?

Tetőcsomagtartó felszerelésére is van lehetőséged, amihez csupán pár kiegészítőt kell beszerezned és máris 1-2-3, de akár 4 biciklit is magaddal vihetsz, ennek köszönhetően az egész család élvezheti a hétvégi bringázást. A bőröndök is könnyen felférnek melléjük. Hátránya, hogy elég macerás rögzíteni és felpakolni, valamint sokkal magasabb lesz tőle az autó, így vigyázni kell a hidakkal, felüljárókkal és mélygarázsokkal egyaránt. Egyes autók esetében nem lehetséges tetőcsomagtartót felszerelni, mivel a gyári megoldás nem elérhető. 

Az autó hátulját is választhatod, mint a pakolás helyszíne. Egyik lehetőség a hátsó ajtóra szerelhető kerékpárszállító. Ekkor 2-3 biciklinél többet nem tudsz felpakolni, valamint a csomagtartót is nehezebb kinyitni tőle.

Népszerű a vonóhorogra szerelhető változat is, amelynél már könnyebben elérheted a csomagtartót, azonban vonóhorog mindenképpen szükséges hozzá.

Láthatod, hogy mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya, így ezek tükrében képes leszel meghozni a számodra legideálisabb döntést.