Ezt várja csapatától Huszti Szabolcs, a Loki új vezetőedzője

Sport

Kondás Elemér helyett keddtől Huszti Szabolcs és Toldi Gábor irányításával folyik a szakmai munka az NB II-ben éllovas Debreceni VSC labdarúgócsapatánál.

Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselő, a DVSC elnöke elvárásként fogalmazta meg a Nagyerdei Stadionban tartott keddi sajtótájékoztatón, hogy a csapat teljesítménye méltó legyen a városhoz, szimbolizálja Debrecent és a debreceni identitást is kifejezze.
A politikus szerint nemcsak az élvonalba visszajutás a cél, hanem olyan csapatot, közösséget kell építeni, amely öt-hat éves távlatban képes megvalósítani azt a törekvést, hogy öt idény alatt háromszor kijusson a nemzetközi kupaporondra. Ehhez szervezeti és szerkezeti átalakítás kell, aminek része a vezetőedző-váltás is.

Szabó Péter, a DVSC Futball Zrt. igazgatótanácsának elnöke hozzátette,

ütőképes csapatot kell építeni, amely feljutva az NB I-be megállja a helyét. Az elmúlt időszakban nem láttak megfelelő fejlődést, ezért kellett változtatni.

Tőzsér Dániel sportigazgató arra a felvetésre, hogy Huszti Szabolcsnak nincs edzői múltja, azt válaszolta, százszázalékos bizalmat élvez edzőként is.

A két szakember fél plusz két évre szóló szerződéssel kezdi meg a munkát Debrecenben. A sajtótájékoztató után találkoztak először a játékosokkal, a szakmai stáb további tagjait a következő napokban nevezik meg.

Huszti Szabolcs tavaly nyáron fejezte be pályafutását a MOL Fehérvár FC színeiben, szeptemberben lett a klub sporttanácsadója, de november végén távozott a székesfehérváriaktól. Toldi Gábort ugyanakkor jól ismeri, mivel amíg a Fehérvárnál dolgozott, az NB III-ban szereplő második csapat vezetőedzőjének munkáját is segítette.

A korábbi 51-szeres válogatott Huszti Szabolcs Toldi Gábor nevében is megköszönte, hogy a klub bizalmat szavazott nekik. Tisztában van vele, bátor elhatározás volt őket kinevezni, ám mint elmondta, igyekeznek tettekkel igazolni, hogy jó döntés született.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

“Amikor másfél éve megsérültem, tudatosan készültem az edzői pályára. Azt gondolom, hogy a játékosként szerzett tapasztalataim által előnyöm van a többi szakvezetőhöz képest, ezt szeretném is átadni a játékosoknak” – mondta az M1 aktuális csatornán Huszti.

Az újdonsült vezetőedző kiemelte, játékosként és magánemberként is megalkuvást nem tűrő, céltudatos makacsság jellemezte, azt várja, hogy a DVSC futballistái is hasonlóan gondolkozzanak.

“Nem szeretném felforgatni a csapatot, folyamatában szeretném csepegtetni azokat a dolgokat, amivel eredményesek lehetünk. Biztos vagyok abban, hogy az elején sok hiba lesz a játékunkban, de az új játékstílus nem mehet az eredmény rovására, mert a közeli célunk, hogy azonnal visszajussunk az NB I-be”

– fogalmazott Huszti Szabolcs.

A vezetőedző elmondta, a horvát Niko Kovactól tanult a legtöbbet, és az az elvárása, hogy a Debrecen domináljon a mérkőzéseken, kényszerítse rá az akaratát az ellenfelekre.

A DVSC 24 forduló után ötpontos előnnyel vezet az NB II-ben a Vasas előtt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük