Elképesztő meccsen győzött a Loki Mezőkövesden, még mindig él a remény!

Sport

Három érvénytelen és egy érvényes, Haruna Garba által szerzett gólt hozott a szerdai Mezőkövesd-DVSC mérkőzés.

Ezzel a Loki jelenleg egy ponttal megelőzi a Paksot, pontszámban utolérte a Kisvárdát, és elmozdult a kieső helyről.

Mezőkövesd-DVSC 0-1

OTP Bank Liga, 32. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-Debreceni VSC 0-1 (0-0)
Városi Stadion, v.: Andó-Szabó
gólszerző: Garba (89.)
sárga lap: Besirovic (45+1.), Zivzivadze (75.), Eperjesi (89.), illetve Pávkovics (29.), Kinyik (39.), Varga K. (66.)

Mezőkövesd Zsóry FC:
Szappanos – Farkas, Nagy D. (Cseri, 70.), Pillár, Silye – Meszhi, Karnyickij – Pekár, Vajda (Vadnai, 78.), Besirovic (Eperjesi, a szünetben) – Zivzivadze

Debreceni VSC:
Nagy S. – Kinyik, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Kusnyír, Kundrák (Bényei, a szünetben), Varga K., Tőzsér, Szécsi (Bereczki, 36.; Trujic, 63.) – Adeniji (Garba, 63.; Barna, 91.)

A nyitó negyedóra tapogatózó játékkal, sok hibával telt – a legizgalmasabb esemény Kundrák és Szécsi összefejelése volt, később mindkét debreceni játékost le kellett cserélni. Az első valódi helyzetre a 16. percig kellett várni, ebből azonban azonnal gól lett, igaz, Andó-Szabó Sándor játékvezető kapustámadás miatt érvénytelenítette Zivzivadze elsőre szabályosnak tűnő találatát. Ezután a vendégek előtt is adódtak lehetőségek, egy lesgólig ők is eljutottak, de – bár a Mezőkövesdnek ziccere is volt – a szünetig egyik csapat sem tudott előnybe kerülni.

A fordulás után nem sokkal egy újabb – ismét les miatt – érvénytelenített találat borzolta a kedélyeket, így ebben a tekintetben már 2-1-re vezetett a hazai együttes, bár az eredményjelzőn továbbra is 0-0 állt. A folytatás kiegyenlített játékot hozott, mindkét oldalon adódtak kisebb-nagyobb helyzetek, a nagyobbak a házigazdák kapuja előtt. A hajrában nyomás alá helyezte ellenfelét a Kövesd, a győztes gólt mégis a vendégek szerezték egy pontrúgás után.