Türk László és Papp László Debrecenben

Távozik az Ady Endre Gimnázium éléről a botrányos körülmények között kinevezett fideszes igazgató

Helyi hírek

2018 augusztusában annak ellenére ültették be Türk László fideszes önkormányzati képviselőt az Ady Endre Gimnázium igazgatói székébe, hogy a döntést sem a tantestület, sem a szülői közösség és a diáktanács sem támogatta.

Ketten pályáztak az iskola vezetésére:

  • Rózsavölgyi Gábor, aki 32 éve ott tanít, 2002 óta igazgató, és élvezi a tantestület, a szülők és a diákönkormányzat támogatását;
  • és Türk László történelemtanár, aki soha nem tanított az Adyban, sőt középiskolában sem, viszont fideszes önkormányzati képviselő.

Kósa Lajos így magyarázta az igazgatóváltást.

Utóbbi lett az igazgató, de most Rózsavölgyi Gábor – akiért petíciót is indítottak és tüntettek is – Facebook-bejegyzéséből kiderült, Türk augusztus 1-jével távozik pozíciójából.

A hír igaz. Az Ady Endre Gimnázium mostani igazgatója augusztus 1-jétől más fontos feladat miatt távozik suliból!

– írja.

Rózsavölgyi azt is megosztotta követőivel, hogy Pappné Gyulai Katalin tankerületi igazgató – akivel a Türk kinevezési botránya alatt már összetűzésbe került – ismét borsot tört az orra alá:

Közben az általam beadott kérvényre, melyben azt kértem, hogy 2021 január vége helyett június végéig maradhassak tekintettel a történelemből éppen végzős egyik osztályomra, s melyet a diákok és szülők aláírt kérvénye is támogatott, elutasítást kaptam, még véleményezésre sem küldte fel a tankerület. (Három eset volt az Adyban eddig. Mindenki megkapta a hosszabbítást.)