Távozik az Ady Endre Gimnázium éléről a botrányos körülmények között kinevezett fideszes igazgató

Helyi hírek

2018 augusztusában annak ellenére ültették be Türk László fideszes önkormányzati képviselőt az Ady Endre Gimnázium igazgatói székébe, hogy a döntést sem a tantestület, sem a szülői közösség és a diáktanács sem támogatta.

Ketten pályáztak az iskola vezetésére:

  • Rózsavölgyi Gábor, aki 32 éve ott tanít, 2002 óta igazgató, és élvezi a tantestület, a szülők és a diákönkormányzat támogatását;
  • és Türk László történelemtanár, aki soha nem tanított az Adyban, sőt középiskolában sem, viszont fideszes önkormányzati képviselő.

Kósa Lajos így magyarázta az igazgatóváltást.

Utóbbi lett az igazgató, de most Rózsavölgyi Gábor – akiért petíciót is indítottak és tüntettek is – Facebook-bejegyzéséből kiderült, Türk augusztus 1-jével távozik pozíciójából.

A hír igaz. Az Ady Endre Gimnázium mostani igazgatója augusztus 1-jétől más fontos feladat miatt távozik suliból!

– írja.

Rózsavölgyi azt is megosztotta követőivel, hogy Pappné Gyulai Katalin tankerületi igazgató – akivel a Türk kinevezési botránya alatt már összetűzésbe került – ismét borsot tört az orra alá:

Közben az általam beadott kérvényre, melyben azt kértem, hogy 2021 január vége helyett június végéig maradhassak tekintettel a történelemből éppen végzős egyik osztályomra, s melyet a diákok és szülők aláírt kérvénye is támogatott, elutasítást kaptam, még véleményezésre sem küldte fel a tankerület. (Három eset volt az Adyban eddig. Mindenki megkapta a hosszabbítást.)

1 thought on “Távozik az Ady Endre Gimnázium éléről a botrányos körülmények között kinevezett fideszes igazgató

  1. Elképesztő – politikai okokból kitúrták azt a Rózsavölgyi Gábor igazgatót, aki nagyszerű eredményekre vezette 16 év alatt az Ady Gimnáziumot, egy olyan fidesz pártkatonával, aki gimnáziumban soha nem is tanított, és hogy fogadkoztak, hogy milyen jó vezető lesz ez az újonc (ahelyett, hogy néhány év gimnáziumi gyakorlatot szerzett volna előbb legalább), mennyire a szívén viseli az Ady sorsát – na hát ennyire: két év után belengettek neki egy pozíciót, és odébb is állt. Undorító egy rendszer, szűklátókörű, provinciális, hatalomittas vezetőkkel és talpnyaló gerinctelen végrehajtókkal teletűzdelve.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük