Hadházy Ákos

Egy rakás kormánylap fizethet Hadházy Ákosnak a hazugságaik miatt, Donáth Anna is pert nyert az Origóval szemben

Ország

Szép kis összegeket perkálnak a propagandakiadványok, apró szépséghiba, hogy mindezt az adófizetők pénzéből teszik.

Elmarasztalta a bíróság a PestiSrácokat, a 888-at, a Ripostot, a vármegyei Nool.hu-t, az Sonline-t, a Kisalföld.hu-t, a Feol.hu-t, a Szoljon.hu-t, a Kemma.hu-t, a Borsonline.hu-t, a baon.hu-t és a beol.hu-t, illetve ezek kiadóit, mivel azok úgy illették súlyos rágalmakkal a Hadházy Ákost, hogy a megjelent állítások hazugságok voltak – számolt be az rtl.hu.

Az ítéletek alapján a független országgyűlési képviselőt sérelemdíj illeti meg.

Ezt azzal indokolják, hogy a 2018-as országgyűlési választások előtt összehangolt karaktergyilkosságot indítottak ellene.

Az egyik ítélet szerint a Ripost valótlanul híresztelte, hogy a politikus elzárta idős szomszédja elől a vizet, és meg akarta szerezni a tulajdonrészét. A kormánypárti lapok ezt „Meghalt az idős ember, akit Hadházy meghurcolt”, illetve „Hadházy sanyargatta az apámat!” címmel dolgozták fel. Más cikkekben pedig valótlanul állították, hogy „Hadházy Ákos tízmilliókat költ a luxushobbijára”. A lapokat eltiltották az újabb jogsértéstől.

Donáth Anna nem zaklatott kiskorú lányt

Miután Donáth Anna, a Momentum politikusa végrehajtókat küldött a laphoz, a kormánypárti Origo végül megjelentette a bocsánatkérést, amire bíróság kötelezte – írja a hvg.hu.

Origo Donáth Anna

A bíróság azért ítélte el a portált, mert még 2019-ben azt hazudta a politikusról, hogy zaklatott egy kiskorú lányt. Az ítélet február 14-én született, de az Origo akkor még nem tett eleget neki. A lapnak törölnie is kell az eredeti cikket, és négymillió forint sérelemdíjat is fizetnek.

A rágalmat közölte az Origo után a TV2 és a Ripost is, de ők egyelőre nem közölték a bocsánatkérést. Donáth hozzájuk is küldött végrehajtókat.