Nem szolgálják ki a magyarokat egy horvátországi étteremben, Orbán hívei szitkozódva reagáltak

Ország

Mint arról korábban beszámoltunk, diplomáciai botrány kerekedett Orbán Viktor revizionista mondataiból Horvátországban, még a zágrábi magyar nagykövetet is bekérették szomszédaink.

A magyar miniszterelnök a Kossuth rádió múlt pénteki alákérdezős interjújában ugyanis azt találta mondani, hogy

“Magyarországnak is lenne tengere, ha nem vették volna el tőle.”

Ez pedig ugye nagyobbrészt a mai Horvátország területén található, így borítékolható volt, hogy az ottani közvélemény is reagál majd rá. Meg is történt, mint ahogyan ezen a közösségi médiában osztogatott fotón látható, egy horvátországi étterem bejáratához azt írták ki, hogy

magyarokat nem szolgálnak ki. Meg azt is, hogy nem látnak bennünket szívesen a tengerüknél.

A 24.hu megkereste a Trpanjban található éttermet, hogy mi az oka annak, hogy ezt írták a táblájukra. Válaszul csak egy linket küldtek, a hivatkozott cikkben arról ír a Slobodna Dalmacija, hogy az étterem vezetője Orbán Viktor múlt heti nyilatkozatára reagálva döntött így.

Magyaros szitokáradat

Az Instagram-posztot időközben ellepték az Orbán Viktorral azonos véleményplatformon lévők, és válogatott szitkokat szórnak a horvát étterem tulajdonosára. Íme néhány:

Balkan mentality from a Balkan state. offended by their own history XD

Basszatok meg a hallottat az anyatok temetésén budos fergek.

Ez a lehető legszemetebb lépés amit egy étterem hozni tudott! Egyétek meg amit főztök. Mi biztosan soha nem megyünk hozzàtok! Hányiger!

Tartsátok meg a szar kajátokat magatoknak!

Horvát patkányok vagytok

kurva anyad horvat kutyak