Veres Margit

Egymás után veszi fel az európai uniós támogatásokat a börtönre ítélt volt balmazújvárosi polgármester

Helyi hírek

A korrupció miatt 2018-ban jogerősen 5 éve börtönbüntetésre ítélt Veres Margit kegyelmi kérvényéről négy év alatt nem hozott döntést Áder János leköszönő köztársasági elnök.

Azóta a volt városvezető céget alapított, és egymás után veszi fel az európai uniós vissza nem térítendő agrártámogatásokat – írja a 24.hu.

Több mint 8,5 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást vett fel Veres Margit volt balmazújvárosi polgármester azóta, hogy 2018-ban 5 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték vesztegetés elfogadása miatt. Az egykori városvezető a Magyar Államkincstár nyilvántartása szerint gazdálkodóként tevékenykedik, és többek közt terület alapú támogatásokat kapott, valamint ipari zöldségnövény termesztésre és zöldítésre kérelmezett és kapott EU-s pénzeket.

Miért van még szabadlábon Veres Margit? Áder Jánoshoz fordult Balmazújváros polgármestere

Az ellene hozott jogerős bírósági ítélet ellenére Veres Margit négy éve nem vonult börtönbe, mert kegyelmi kérvényt nyújtott be a köztársasági elnökhöz, amelynek elbírálását szabadlábon várhatja ki. Erre az Igazságügyi Minisztérium döntése alapján van lehetőség, a tárca ugyanis felfüggesztheti a büntetés végrehajtását. A minisztérium kegyelmi ügyekről szóló tájékoztatójában az olvasható:

A kegyelmi eljárás során a miniszter által átruházott hatáskörben eljárva a parlamenti államtitkár elrendelheti a büntetés vagy a javítóintézeti nevelés végrehajtásának a köztársasági elnök döntéséig történő elhalasztását vagy félbeszakítását.