Megelégelte a Lidl, hogy a nagykereskedők elviszik a vásárlók elől az olcsó árut

Ország

Kisboltosok, cukrászdák, vendéglősök vásárolják fel az árstopos termékeket a diszkontokban és nagyáruházakban, hiszen a boltok polcain elérhető, tavaly októberi ár olcsóbb, mint amit a beszállítók kínálnak számukra. A Lidl lépett nem ad el cukrot, lisztet vagy csirkemellet a nagykereskedőknek – írja a napi.hu.

A portál híradása szerint hiába vezetett mennyiségi korlátozást sok kiskereskedelmi cég ez sem volt elég ahhoz, hogy eltántorítsák a nem lakossági vásárlókat. Kisebb mennyiségben, de többször vásárolnak.  Ezért látják sokan, hogy egy-egy üzletben nincs olaj, liszt vagy éppen csirkemell.

A kereskedelmi szereplőkben felmerült, hogy kettős árazást használnak, mint ahogy a benzinkutakon, de ez nagyon bonyolult lenne. Inkább a tiltás felé mozdulnak a nagykereskedők esetében – írta a Napi.hu.

Továbbra sem tisztázott ugyanakkor, hogyan derítik ki egy viszonylag keveset vásárló emberről, hogy sutyiban a cukrászdájának vagy az éttermének vásárol több különböző üzletben. Jönnek majd az álruhás kisnyugdíjasnak öltözött nagykereskedők?

Mennyiségi korlátozást vezet be a Lidl a hatósági áras termékek egy részére