Két hétig nem szerepelhet a Vígszínházban Wunderlich József

Ország

A Vígszínház igazgatója, Rudolf Péter két hétre eltiltotta a színháztól a vádaskodó Wunderlich Józsefet, beugrósok veszik át a helyét.

Wunderlich József nemrégiben keményen kritizálta Rudolf Pétert, aki szerint az igazgató hagyta megalázni azt a színésznőt, aki nem akart vetkőzni egy szerep kedvéért, de a színház járványkezelési protokollját is kritizálta.

A vádaskodás nem maradt következmények nélkül: Wunderlich Józsefet eltiltották két hétre a színháztól, szerepeit beugrós színészek vették át. A Blikk megkereste a színházat, megtudták, még nincs döntés a nagy vihart kavaró ügyben, ezért vették át kollégái Wunderlich szerepeit. Egyelőre nem lehet tudni, hogy mi lesz a sorsa, később kirúgják-e a teátrumból vagy maradhat.

A színház közleményt is adott ki az eset kapcsán, melyben elmondták, hogy a színész mindkét alkalommal kinyilvánította, hogy hibázott, bocsánatot kért a vezetőségtől és a kollégáktól. Elismerte, hogy súlyos károkat okozott a Vígszínháznak.

Belső vizsgálatokat indítottunk, amelyek lezárásáig nem tudunk felelősen nyilatkozni konkrétumokról. Jelenleg annyit tudunk közölni, hogy egyelőre a következő két hétben Wunderlich József szerepeit beugrásokkal kollégái veszik át

– olvasható a közleményben, amelyben azt is leírják, hogy az egyik legfontosabb feladat most számukra a béke megteremtése a társulatban, ami nem könnyű feladat.

Fotó: Facebook/jozsefwunderlich