Ripsz, a sokoldalú, kreatív társ a díszítésben

Ország

A ripsz, vagy más néven grosgrain szalagok szilárd, szoros szövésű, finom zsinóros szövetek. Lehetnek tíz, húsz és harmincnyolc milliméter szélességűek. A ripsz szalag egy remek dekorációs kellék, alkalmazható akár ruhák díszítésére is, mivel jól varrható anyagról van szó.

A ripsz szalag egy nagyon kedvelt, sokrétűen felhasználható díszítőanyag; a szatén szalaghoz hasonlóan ez is egy olyan virágkötészeti kellék, ami nem hiányozhat egyetlen virágboltból sem. Az egyszínű, letisztult ripsz szalagok mellett már feliratos ripsz díszítők is kaphatók, összesen huszonkét színben érhetők el a Valex Decor Kft-nél.

Miért használjunk ripsz szalagokat?

A szalag bordázott felületének köszönhetően jobb tartása van, mint a szaténból készült szalagoknak, azonban nincs benne drót, mint a drótos szegélyű szalagokban. Szebb masni formázható belőle, és nincs olyan hatása, mintha dróttal lenne kiigazítva. Ragasztható is, így bármely évszakban, ünnepre remekül használható asztaldíszek, kopogtatók készítéséhez. A forró ragasztóval működő ragasztópisztollyal végzett művelet sem árt a szalagnak.

Mint korábban említettük, könnyen varrható, s mivel meglehetősen lágy anyag, a szélei szegettek, könnyen felveszi a kívánt formát. Más anyagokkal szemben sokkal könnyebben megmunkálható. Hőálló tulajdonsága miatt vasalható, így akár farsangi ruhák tervezésénél is hasznát vehetjük. Nem mellékes, hogy egy rendkívül jó ár-érték arányú termék. A szalag nagykereskedés közvetlenül a gyártótól vásárolja a szalagokat, így tudják a legkedvezőbb árat biztosítani a viszonteladók felé is.

Érdemes körülnézni a Valex Decor Kft-nél kapható ripsz szalagok között, biztosan találsz az igényeidnek megfelelőt.

Mire használható még a ripsz szalag?

Ha eddig még nem indult be a fantáziád, akkor most adunk pár ötletet, tippet, mire használhatod ezt az anyagot!

Tökéletes választás például virágcsokrok díszítéséhez, dekorálásához, megkötéséhez. A bordázott felülete miatt könnyen megmunkálható szalag. A virágkötők alapfelszerelése. Esküvői dekorálás során a vékonyabb szalagokkal, az esküvői meghívókat dobhatjuk fel. A húsz milliméteres szalag remek szalvétagyűrűvé válhat, míg a harmincnyolc milliméteres szalaggal szépséges masnikat készíthetünk a terem dekorálásához.

Egyedivé tehetjük ruhatárunkat, hiszen öltözetünkhöz is használhatjuk: ruhák szegésére, masnikkal való díszítésére, farsangi jelmezek tökéletessé tételére. Sőt, minőségi férfi kalapok készítésénél is ezt az anyagot alkalmazzák. 

Kreatív kellékként felhasználhatjuk például kulcstartó készítéséhez. Ajándékok csomagolásakor átköthetjük vele az ajándékdobozunkat. Használják könyvkötészetben, könyvek restaurálása során, a hobbi könyvkészítők elengedhetetlen alapanyaga.

Ha szeretnél te is ilyen remek és sokoldalú, ugyanakkor minőségi és ellenálló anyaggal dolgozni, keresd fel a Valex Dekor Kft webáruházát, ahol egy helyen mindent beszerezhetsz.