Megafon L. Ritók Nóra

L. Ritók Nórát sorosistázza Papp László megafonos haverja

Helyi hírek

Nagyon fáj a Fidesznek, hogy a “női” (valójában uniszex) napszemüvege miatt kigúnyolt Magyar Péter a becses tárgy elárverezéséből befolyt összeget az L. Ritók Nóra által vezetett berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítványnak ajánlotta fel.

Az alapítvány a legszegényebb családokat igyekszik segíteni Hajdú-Bihar megyében, és egyetlen bűne – a megafonos Bohár Dániel megbízói szerint – az, hogy a korábban Orbán Viktor és egy rakás fideszest kitaníttató (“de sikerült?”) Soros Györgytől is elfogad támogatást.

Bohár a hívek számára könnyen befogadható panelekkel: “dollárbaloldal” stb. operál, majd arra jut, hogy Magyar Péter is Soros embere. Ki másé?

L. Ritók Nóra szerint a lejáratókampány kontraproduktiv. Facebook-oldalán üzent:

Talán meg kellene köszönnöm nekem is a propagandagépezetnek… de nem megy. Valahogy az alapértékeimmel nem fér össze az, hogy valaki azért kap fizetést, hogy lejárasson másokat, gyűlöletet szítson.

A szegregátumokban élőknél sokat dolgozunk azon, hogy a kommunikáció, a viszonyulás egymás felé más legyen. Hogy fejlesszük a vitakultúrát, a konfliktuskezelés képességét, stb. Ebben kell utat mutatnunk, segítenünk, hogy egy inkluzív társadalom felé haladhassunk. Miközben a kormányzati média pont azon dolgozik, hogy rombolja az összes, erre irányuló munkát.
Úgyhogy nem köszönöm meg nekik…

Megköszönöm viszont mindenkinek újra a felénk áramló szolidaritást. Azoknak is, akik nyíltan vállalják, és azoknak is, akik ezt írják az emailjük végére: „Ui.: Beszédes, hogy nem az egyetemi címemről írok.”
Megértem azt is, aki fél. Mindannyian kockázatot vállalunk. De ha sokan vagyunk, és erősítjük egymást, ez a kockázat folyamatosan csökken.

Szóval, köszönök sokadjára mindent nektek

írta az Igazgyöngy Alapítvány elnöke.

Emlékezetes, Bohár Dániel Papp László debreceni polgármesterrel is jóban van:

A Debrecenben is Sorost szimatoló Bohár Dániellel beszélgetett és fotózkodott Papp László

Az Igazgyöngy Alapítvány tevékenységébe az alábbi interjúinkból nyerhetsz betekintést:

L. Ritók Nóra: a gyűlöletkeltés nem működik a végtelenségig. Nagyinterjú az idén 25 éves Igazgyöngy Alapítvány vezetőjével

„Nem egy gyerekkel kell százat lépni, hanem százzal egyet” – Nagyinterjú L. Ritók Nórával, a berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány vezetőjével