Hajdúszoboszló külföldi munkások

A filippínók nem értik, miért utálják őket Hajdúszoboszlón

Helyi hírek

A Fülöp-szigetekről és Törökországból érkező vendégmunkások érzik, hogy nem látják őket szívesen Hajdúszoboszlón és Debrecen környékén. Pedig ők csak dolgozni akarnak.

Czeglédi Gyula, Hajdúszoboszló polgármestere nyár végén arról számolt be, hogy a város lakóinak érdekében egy tervezett munkásszálló építését sikerült megakadályoznia az önkormányzatnak, és nagy figyelmet szentelnek a közterület-felügyelet megerősítésére is, hogy ezzel is növeljék a lakosság biztonságérzetét. A hajdúszoboszlóiak ugyanis nagyon tartanak a nem várt vendégektől, akik azért érkeztek a megyébe, hogy a BMW-gyárban, vagy az épülő új akkumulátorgyárban dolgozzanak.

“Rémisztő” fotó terjed a Hajdúszoboszlóról Debrecenbe buszoztatott vendégmunkásokról

Az RTL csatorna Házon kívül című műsorának stábja Hajdúszoboszlóra utazott, hogy megtudja, mitől félnek az emberek. Van, akiket a külsejük rettent meg, mások viszont attól tartanak, a vendégmunkások elveszik az ő munkájukat.

Minden, amit a városban a Házon kívül stábjának mondtak, összecseng a kormány menekültellenes kampányával, ami 2015-ben kezdődött. „Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját” – írja az rtl.hu.

A kormányunk azt mondja, hogy nem szeretnénk migrációt, ennek ellenére egy szándékosan betelepített migrációról van szó – legalábbis ezt érezzük

– nyilatkozta a csatornának az egyik városlakó, Jónás Kálmán független képviselő pedig megerősítette, valóban beépült az emberekbe a kormány kommunikációja, ha meglátnak egy színes bőrű embert, azonnal félni kezdenek, igaz, szerinte talán nem is alaptalanul.

Az RTL stábja beszélt néhány vendégmunkással is, akik elmondták, ha csak tehetik, el sem hagyják a szálláshelyüket, mert látják az utcán, hogy félnek tőlük az emberek, pedig ők olyanok, mint bárki más: van családjuk, több gyermekekük, az ő érdekükben jöttek ide dolgozni 1-2 évre, amíg tart egy projekt.