Vendégmunkások Hajdúszoboszlóról Debrecenbe

“Rémisztő” fotó terjed a Hajdúszoboszlóról Debrecenbe buszoztatott vendégmunkásokról

Helyi hírek

A Szoboszlón Hallottam nevű Facebook-csoportban osztott meg valaki egy ma reggel készült felvételt, amin emberek látszódnak. A hozzászólók véleménye erősen megoszlik. Egyesek az ország “elárasztásától” rettegnek, mások figyelmeztetik az idegenelleneseket, hogy ezek bizony dolgozó emberek.

A vitába beszállt Kiss László momentumos megyei önkormányzati képviselő is, aki a rasszizmustól ugyan óva intette követőit, de nem tartja jó ötletnek a külföldi munkások hajdú-bihari kistelepülésekre csábítását.

Mint Facebook-posztjában fogalmaz, nincsenek felkészülve a megye kisebb települései a vendégmunkások tömegei okozta sokkhatásra sem infrastruktúrálisan, sem a közszolgáltatások szempontjából.

Sőt az elmúlt hetekben egyre többen szólítottuk fel a debreceni városvezetést, (köztük olyan fideszes településvezetések is, mint Mikepércs), hogy mentesítsék a megye településeit a debreceni iparosítás következményeiként fellépő vendégmunkások tömegeitől!

– írja Kiss László.

Vendégmunkások Hajdúszoboszlóról Debrecenbe

Úgy véli, Hajdú-Biharban mindenki tudja, hogy totális tévút olcsó vendégmunkásokra építeni a magyar gazdaságot, a térség jövőjét. Az olcsó vendégmunkások lenyomják a magyar munkavállalók bérét. A rabszolgasorban tartott vendégmunkások pedig a magyar dolgozók munkakörülményeit is rontják.

Pedig nem bánná senki, ha például Hajdúszoboszlón az emberek tömegei szinte nem csak napi bejelentéssel, hanem “rendes” munkaviszonnyal, tisztességes bérért dolgozhatnának, vagy ha sikerülne hazahozni a jobb megélhetés reményében külföldre vándorolt magyarokat

– fogalmaz Kiss, aki úgy látja, Papp László, Debrecen polgármestere “egyszerűen hátat fordított még a saját városának is és a lakosok akaratával szembemenve nem hajlandó népszavazást kiírni a tevezett akkumulátorgyárak építéséről”.

Az ellenzéki párt népszavazási petíciója itt érhető el.

Korábbi interjúnk Kiss Lászlóval:

Ne csak ígérgetés legyen a Sárrét fejlesztése! – interjú Kiss Lászlóval, Püspökladány és körzete ellenzéki jelöltjével

Nem árt vigyázni az álhírekkel:

Tényleg külföldiek vertek és erőszakoltak meg helyi lakosokat Hajdúszoboszlón? Tisztázta a polgármester