Agyonvert malac Debrecenben

Kegyetlenül kivégzett egy kismalacot egy vadász Debrecenben – szemtanúkat keresnek

Helyi hírek

Több Facebook-csoportban is megosztottak egy – ha igaz, akkor – rettentően sajnálatos esetet, ami Debrecenben történt szombat reggel.

Szemtanúk szerint a Kemény Zsigmond utcán egy vadász (a neve is ismert, de nem írható le) lepedőbe csavarva agyonütött egy eltévedt kis vadmalacot. Egyes kommentelők szerint az illető polgári foglalkozása orvos.

Egy szemtanú beszámolója a Puli Állatvédő Egyesület bejegyzésénél:

A két rendőr órákon át vigyázta a süldőt. megszerették a védencüket. Ott voltam én is az utolsó órában. A sajnálatos esemény a Kemény Zsigmond utcában egy új társasház hátsó kertjében történt. Az egyik vadásztársaság elnöke (orvos/állat?)érkezett a helyszínre, miután a rendőrök és más segítők sem tudtak elérhető szervezetet, akit ilyen esetben helyszínre hívhatnak. A szürke Mitsubishi terepjáró megérkezett, előkerült egy sárga-barna pokróc és egy balta. Rémült kérdésemre a “drvadász” válasza: “ha megharapja a kezemet, hogy fogom gyógyítani a betegeimet? “Elfordultam, majd a malac sívítását hallottam. Sajnálom a fiatal rendőröket is, akik mindenre számítottak, csak ilyen végre nem.

Aki látta az esetet, pláne ha még felvételt is készített róla, a Debreceni állatbarátok és segítők Facebook-csoportban jelentkezhet.

Fotó: Debrecenben Hallottam

Bodrogi Gyula lesz a tiszacsegei harcsapaprikás-főző fesztivál, vadásznap és nemzetközi vadászhölgy-találkozó sztárvendége