Tasó László, Tasi Sándor és Filemon Mihály Brüsszelben

Botrány! Nevetős szmájli miatt fenyegetett kirúgással egy fiatal anyukát a lombkoronasétányos nyírmártonfalvai polgármester

Helyi hírek

Mindig van lejjebb – derül ki abból a hangfelvételből, amit Hadházy Ákos független képviselő tette közzé a Facebook-oldalán.

Ezen a hangfelvételen az hallható, ahogyan a lombkoronás fideszes polgármester egy nevetős smiley miatt kirúgással fenyeget egy közmunkást – vázolja a történteket Hadházy.

Először telefonon hívta fel és felszólította, hogy távolítsa el a „röhögős fejet” a lombkoronátlan sétány képe alól, majd berendelte magához, hogy „megbeszéljék a dolgokat”. A személyes találkozó alkalmával hangfelvételtől tartva a közmunkással kint akarta hagyatni a telefonját, de miután az erre nem volt hajlandó, csak annyit közölt: „akkor mindent megbeszéltünk, viszontlátásra, a papírokat majd kapod”. Gyakorlatilag kirúgta, illetve kirúgással fenyegette, mert a hölgy a mai napig még nem kapott írásos értesítést az elbocsátásáról – összegzett a független képviselő.

Hadházy Ákos szerint ez akkora aljasság és akkora arcátlanság, hogy amikor először hallotta nem is akarta elhinni. Mivel a felvételt nem a polgármesteri önkény áldozatától kapta, újra elutazott Nyírmártonfalvára, hogy ellenőrizze annak hitelességét. A nehéz körülmények között élő, valójában szociális munkásként dolgozó (de csak közmunkás bért kapó), nagyon bátor fiatal anyuka megerősítette a hanganyag valódiságát.

Mint mondta, egy ismerősük családja elment a híressé vált lombkoronasétányhoz, ott készítettek magukról egy képet, ezt posztolták ki, és erre nyomott ő egy nevetős emotikont. Mint mondja, nem volt benne semmi rossz szándék, ezen kívül soha semmi mást nem tett ki a lombkoronasétánnyal kapcsolatban, de másról sem szokott írni, ami a hivatalt érinti. Ezért is lepődött meg, amikor a polgármester felhívta, és az ő értelmezése szerint is arra tett utalást, hogy kirúgja.

Hadházy szerint a fiatal nőnek nagy szüksége van a munkára, mert egyedül neveli a 8 éves kisfiát, aki speciális nevelési igényű. Őt egy közeli településre viszi iskolába minden reggel, ezért is érintette rosszul, amikor a polgármester később bejelentette, hogy változtatna – az egyébként határozott idejű – munkaszerződésén, és reggel 8 óra helyett 7 órakor kellene kezdenie a hivatalban. Eddig táppénzen volt, ma ment vissza először dolgozni a megfenyegetése óta.

Itt a vége, magánterületté nyilvánította az eredetileg a “közjó” részére épült lombkoronasétányt Nyírmártonfalva polgármestere

Egyelőre hivatalosan még nem bocsátották el. Az is nagyon sok mindent elmond a magyar falvakról, hogy a hölgy pár éve még “rendes” állásban, szociális munkásként gondozta az időseket. De aztán a lombkoronás polgármester azt mondta, hogy erre nincs pénz, ezért ezentúl közmunkásként fogja ugyanazt (!) csinálni – ismertette a részleteket a politikus.

Hadházy Ákos szerint a polgármester arrogáns bosszúja még a lombkoronasétányánál is nagyobb botrány. Ugyanakkor, ahogyan a tarvágott erdő is jelképe lett az EU-s pénzek ellopásának, a nevetős smiley miatti fenyegetés pedig a települések lakóit terrorizáló, fideszes kiskirályok szimbóluma. Csak remélni lehet, hogy legalább ez a polgármester hamarosan eltűnik a süllyesztőben – mindenesetre a helyiekkel beszélve erre látok is esélyt. Az ellenzéki közösségnek viszont mindent meg kell tenni, hogy a megfenyegetett szociális munkást megvédje – írja Facebook-posztjában a független képviselő.