Drog hatása okozott balesetet egy nő Hajdú-Bihar megyében

Rendőrség

Közlekedési balesethez riasztották a rendőröket 2022. augusztus 16-án 18 óra körül – idézte fel közleményében a rendőrség. A 4808-as úton csapódott fák közé egy személyautó, amit egy 24 éves fiatal nő vezetett. Nem sérült meg a balesetben, viszont szemmel láthatóan bódult állapotban volt. Az egyenruhások alkoholszondát alkalmaztak vele szemben, ami negatív értéket mutatott, ezért további mintavétel céljából előállították.

A beleset pontos körülményinek tisztázása céljából a rendőrök később szakértőket rendeltek ki. A toxikológus megállapította, hogy nő vérében kábítószer volt kimutatható, míg az igazságügyi orvos szakértő véleménye szerint ezek okozhatták a nő bódultságát vezetés közben.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság bódult állapotban elkövetett járművezetés vétség, valamint a kábítószer birtoklás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást vele szemben. Gyanúsítotti kihallgatásán a sofőr nem tett beismerő vallomást. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.