Debrecen, tömegközlekedés, villamos

Ha már úgyis halott, akkor legyen ingyenes a debreceni tömegközlekedés – köti az ebet a karóhoz a helyi DK

Helyi hírek

A debreceni közösségi közlekedés halott! – jelentette ki Varga Zoltán debreceni DK-s országgyűlési képviselő pénteki sajtótájékoztatóján.
Az ellenzéki politikus szerint Kósa Lajos és a jelenlegi polgármester, Papp László ásták meg a cívisváros tömegközlekedésének sírját.

Városi közlekedésre gyakorlatilag alkalmatlan, még a gyártó szerint is helyközi közlekedésre gyártott, aranyáron vett buszok, a megállókban akár órákat is fagyoskodó utasok, folyamatosan ritkított járatok, egyre drágább bérletek, és menetjegyek, horribilis büntetési tételek, mindezek logikus következményeként egyre kevesebb utas. Ami, persze ördögi spirál, hiszen a kevesebb utas, a pokoli drágán, agyatlanul beszerzett járműpark miatt egyre növekvő veszteség, amire a polgármester reakciója újabb áremelés, újabb és újabb járatritkítás

– sorolta kritikáit Varga.

A DK debreceni képviselőcsoportja szerint, márpedig nem létező, nem működő szolgáltatásért pofátlanság pénzt kérni, ezért ingyenessé lehet és kell tenni a debreceni közösségi közlekedést minden utazó számára, hiszen a egyre kisebb jegy-, és bérletértékesítésből befolyó árbevétel amúgy is elenyésző, amit még inkább terhel a jegyek, bérletek gyártása, értékesítése, ellenőrzése miatt fenntartott infrastruktúra

– vázolta pártja álláspontját az ellenzéki képiselő.

Legyen ingyenes a debreceni tömegközlekedés?

Eredmény

Betöltés ... Betöltés ...

Varga Zoltán szerint Papp László a Fidesz debreceni helytartója még csak tárgyalni sem hajlandó a DK javaslatáról, mert a polgármester arra hivatkozik, hogy erre nincs pénze a városnak. Inkább újra megemelte a debreceni közlekedés eddig is horror viteldíjait.

Varga Zoltán debreceni DK-s képviselő
Varga Zoltán debreceni DK-s országgyűlési képviselő

Majd rámutat: “a Fidesz vezette debreceni önkormányzat az egyháznak milliárdos önkormányzati vagyont játszik át. Erre van pénz.”

A város jövőjét mérgező, Debrecent a 21.századi kubikosok, akkugyári betanított munkások világává aljasító akkumulátorgyár építését milliárdokkal egyengeti. Ere is van pénz. Az állami forrásból épített, Fidesz csókosok-politikusok gyerekei számára, önkormányzat által üzemeltetett kacsalábon forgó luxusiskola milliárdos önkormányzati támogatására is számolatlanul van pénz

– mondta Varga Zoltán, aki úgy véli, a Fidesz debreceni helytartója tönkretette a város közösségi közlekedését, élhetetlenné teszi Debrecent, és ennek mi, a debreceniek fizetjük meg az árát.