A Császár Péter utca felől elhelyezkedő, volt Nagysándor József Általános Iskola épülete Debrecenben

Egyházak szereztek ingatlanokat Debrecenben

Helyi hírek

Több debreceni ingatlant kaptak ingyenes hasznosításba egyházi szervezetek Hajdú-Biharban. A közgyűlés több debreceni épület / épületrész ingyenes átdásáról döntött csütörtökön.

Elsőként a Pósa u. 1. szám alatti épület két helyiségének ingyenes hasznosításba adása került terítékre.

A Császár Péter utca felől elhelyezkedő, volt Nagysándor József Általános Iskola épületében még két üres helyiség van, melyért a Hajdúdorogi Főegyházmegye képviseletében Kocsis Fülöp metropolita adott be hasznosítási kérelmet az önkormányzathoz. A Pósa utca 1. alatt lévő 52 négyzetméteres és 15,5 négyzetméteres helyiséget gyermekjóléti és szociális szolgáltatások ellátására ingyenesen biztosította a közgyűlés.

A Hajdúdorogi Metropolitai Egyház is ingyenesen jutott ingatlanokhoz Debrecenben

A Hajdúdorogi Metropolitai Egyház nevében szintén Kocsis Fülöp érsek-metropolita adott be kérelmet Debrecen önkormányzatához egy jogszabályi változás miatt. A kérés az volt, hogy az egyház az általa fenntartott Debrecenben működő köznevelési intézmények esetében az önkormányzat tulajdonában álló ingó és ingatlan vagyont ingyenesen tulajdonba kaphassa. Az alábbi ingatlanokról van szó:

A Kossuth utca 44. alatt található ingatlan (Szent Efrém Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola), melyet a rajta lévő épületekkel és ingó vagyonnal együtt a közgyűlés már 2012. szeptember 1-től határozatlan időre ingyenes használatba adott a Hajdúdorogi Egyházmegye részére közoktatási feladatok ellátása céljából.

A Thomas Mann utca 16. alatt található ingatlan (Szent László Görögkatolikus Gimnázium és Technikum). Az ingyenes hasznosításba adásról szóló szerződés 2016-ban jött létre.

A Vígkedvű Mihály utca 5. alatt található Szent Efrém Görögkatolikus Óvoda, melyet a közgyűlés 2036. augusztus 31-ig szóló határozott időre adott ingyenes hasznosításba a Hajdúdorogi Főegyházmegye részére óvodai ellátás és a szükséges infrastruktúra biztosítása céljából.

Egy képviselő felvetette, hogy legyen ingyenes a tömegközlekedés Debrecenben