Papp László a CATL arnstadti gyárában

Sorozatos hibák és tévedések az akkumulátorgyár körül: önálló vizsgálóbizottságot állítanának fel a civilek

Helyi hírek

A kínai akkumulátorgyár környezeti hatásait bemutató adatok közlésével, már több személy is  elvesztette hitelességét, de az utóbbi, a vízfelhasználás mennyiségével kapcsolatos „téves” adatközlés, már egyes szervezetekkel szemben is bizalmatlanságot ébresztett – fogalmaz közleményében a Civil Fórum Debrecen Egyesület.

Mint írják, korábban a „Biztonsági jelentést” is javítani kellett, mivel már abban is magasabb vízfogyasztás volt megjelölve, amelynek magyarázata során szintén adatközlési hibára hivatkoztak. 

Egyesületünk változatlanul szeretné, ha a debreceniek pontos képet kapnának a kínai gyár tevékenységéről, ugyanakkor megengedhetetlennek tartjuk, hogy egy ilyen kiemelkedően fontos ügyben sorozatos hibák és tévedések derülnek ki. A rögtönzött magyarázat még inkább kérdésessé teszi a háttérben működő szakmai szervezetek pártatlanságát, kompetenciáját. 

Eltüntették a tanulmányt, amelyben azt írták, hogy brutális lenne a CATL debreceni gyárának vízfogyasztása

Közös kincsünk, a város vizeinek felhasználása oly mértékben került az érvelések  középpontjába, hogy az igazság kiderítése és a felhasználandó mennyiség pontos  megismerése közös érdek – olvasható a civilek közleményében.

Figyelemmel arra, hogy ez már az önkormányzatot és cégeit is  érinti, ezért szükségesnek tartjuk önálló vizsgálóbizottság létrehozását, amely  meghallgathatja a Debreceni Vízmű Zrt., a tervező cég, a DIF Kft. és a Hivatal álláspontját az  adatszolgáltatásról

– írják.

A Civil Fórum Debrecen Egyesület bízik abban, hogy valamennyi képviselő, pártállástól függetlenül támogatni fogja ezt  a javaslatot.