Meglopta az ügyfelet egy debreceni autómosó alkalmazottja

Helyi hírek

A Debreceni Járási Ügyészség információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki egy ügyfél bankkártyájának adataival vásárolt az interneten.

A vád szerint a sértett 2021. szeptember 4. napján a déli órákban érkezett autójával egy debreceni autómosóba, ahol az autóját tisztítás céljából otthagyta.

A férfi járművének tisztítását az autómosóban dolgozó 25 éves vádlott végezte. Miközben az autó belső terét takarította, észrevette a sértett kesztyűtartóban hagyott bankkártyáját. Az elkövető kivette a kártyát és mobiltelefonjával mindkét oldalát lefényképezte azért, hogy később a kártya adataival internetes vásárlásokat végezhessen.

A vádlott még aznap este hajdúnánási otthonában egy internetes oldalon fogadásokat kötött. Több, nagyobb összegű tranzakcióval próbálkozott, melyek egy része sikertelen volt, ugyanakkor a férfi az oldalon összesen 100.000 forintot elköltött.

“Talált” bankkártyával vásárolgatott egy debreceni autómosó dolgozója

A sértett a telefonjára érkező szöveges üzenetben észlelte az elvégzett levonásokat és azonnal intézkedett a kártya letiltásáról. A sértettnek okozott 100.000 forint kár a Hajdúnánási Rendőrkapitányság által lefolytatott nyomozás során megtérült, mert később a bank visszafizette a levont összeget.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. Vádiratában indítványozta, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az ügyiratok alapján hozzon büntetővégzést és a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki.