Új óvodai épültetet húznak fel a Tócóvölgyben

Helyi hírek

TOP beruházás segítségével egy új, 4 csoportos, 100 férőhelyes óvodai épület létesül Debrecen nyugati városrészében az Egressy Béni tér 16. szám alatt – hangzott el a csütörtöki közgyűlésen.

Az új óvoda nem önálló köznevelési intézményként, hanem a Tócóskerti Óvoda (Margit tér 18.) Napsugár Tagintézménye néven fog működni a 2022/2023-as nevelési évtől.

A közbeszerzési értesítőből kiderül, hogy a tervek szerint az épületben 1 db akadálymentesített és 3 db hagyományos csoportszoba, szertár helyiség és tornaszoba is lesz.  A beruházás magában foglalja az óvodai intézmény épületének épületvillamossági és épületgépészeti rendszereinek teljes körű megvalósítását, az udvaron a játszótéri eszközök telepítését, parkosítást.

Kialakítanak 19 gyermekmosdót, valamint 1 db akadálymentes illemhelyet. A távhővel ellátott intézményben 39 darab fűtőtest, valamint 648 m2-en felületfűtés lesz kialakítva. Az épület szellőzéséről 4 db légkezelőgép fog gondoskodni. A tervek szerint telepítenek egy 22,5 kWp teljesítményű napelemes rendszert. Az épület tetőkialakítása magastető és alacsony lejtésű zöldtető lenne.

A nyertes ajánlatot a Guzser Art Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft  és a ÉP-DEAL Építőipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft adta. A beszerzés végleges összértéke (ÁFA nélkül)
546043209 forint Segítünk: 546 millió 443 ezer 219 forint.

Fotó: látványterv, Papp László

 

Mándi: Pósán Lászlót és Papp Lászlót nem érdekli, hogy a tócóvölgyiek nem kérnek a betonból és a zsúfoltságból