Kósa hobbijára van pénz, de a püspökladányiak elkerülőútjára nem jut? Véget vetne a gyakorlatnak az ellenzéki jelölt

Helyi hírek

Püspökladány évek óta a 42-es útról a 4-esre zúduló átmenő forgalomtól szenvedő átjáróház – állapította meg Kiss László, az Egységben Magyarországért momentumos ellenzéki jelöltje.

Kiss Facebook-posztjában azt írja, sok emberrel beszélt ott mostanában, és szinte mindenki felhozta ezt a problémát. Nem elég ugyanis a balesetveszély, a folyamatos átmenőforgalom hozza magával a zajt és a bűzt is. A kamionok megremegtetik az itt élők ablakait a Bocskai, Petőfi, Erdő és Szigetsor utcákon, de a zaj a bekötőutcákig is elér.

Az ellenzéki képviselőjelölt szerint Püspökladány főutcájára egyáltalán nem valók a kamionok, teherautók, és a sebességkorlátozásokat be nem tartó egyéb átmenő forgalom. Történt már itt halálos baleset, és úgy véli, csak idő kérdése, hogy újabb tragédia történjen.

Egyszerű megoldást javasol

Kiss László szerint a megoldás nem túl bonyolult: egy  mindössze 3-3,5 kilométeres átkötő út megoldaná a problémát. Az új szakaszt Püspökladány keleti határában kellene megépíteni, ami a 42-es útról a 4-esre vezetné a forgalmat, mielőtt az belépne a városba. Ez mindenkinek jó lenne: a kamionok és személyautók gyorsabban tudnának áthaladni a térségen, a ladányiak pedig végre megszabadulnának az idegőrlő és veszélyes átmenőforgalomtól.

A beruházás belekerülne néhány milliárd forintba, de az ellenzéki politikus szerint ez sokkal hasznosabb lenne, mint amire mostanában ennél egy nagyságrenddel nagyobb összegeket elvertek a környéken:

Összehasonlításul: a megye északi részén Kósa Lajos 65 milliárd forintot tervez elverni kedvenc hobbijára: egy MotoGP-pályára! A debreceni BMW-nek pedig 54 milliárd forintért épít Mészáros Lőrinc vasútvonalat! De határon túli fociklubokra is elköltött a kormány 12 milliárdot a tavalyi év során! Ezekre van pénz, de a ladányiak életmentő és életminőséget javító elkerülőútjára nincs meg ennek a töredéke?!

– teszi fel a kérdést bejegyzésében Kiss László, az ellenzék országgyűlési képviselőjelöltje.