Kiss László: egészségügyi végzettséggel nem rendelkező embert akarnak kinevezni a szoboszlói Járóbeteg-Ellátó Centrum élére

Helyi hírek

A városban nem ez volt az egyetlen példa arra, hogy intézményvezetői pozícióváltás miatt kényszerültek a dolgozók felállni. Már november 3-án Kiss László, Hajdú-Bihar megye 5-ös számú választókörzet közös ellenzéki jelöltje, a Momentum megyei önkormányzati képviselője arról írt közösségi oldalán, hogy kérdéssel fordult Czeglédi Gyula, hajdúszoboszlói polgármesterhez, és dr. Kovács Gergely, alpolgármesterhez, hogy válaszokat kapjon a hajdúszoboszlói Járóbeteg-Ellátó Centrum kapcsolatos kérdéseire. Az ellenzéki jelölt információi szerint a fideszes városvezetés egy olyan jelentkező pályázatát szeretné elfogadni, akinek nincsen egészségügyi végzettsége és pályázatában azt írja, hogy a laborvizsgálatot részben át kellene szervezni Debrecenbe.

A Momentum közleménye szerint Kiss László értesüléseit, miszerint leváltanák a jelenlegi igazgatót és kiszerveznék a laborvizsgálatokat, Jónás Kálmán, független önkormányzati képviselő, egy a Debreciner.hu-nak adott interjújában alátámasztotta.

Az intézményvezető megválasztásáról november 18-án a lakosság és az intézményben dolgozók véleményének háttérbe szorításával, zárt ülés keretében döntött volna a fideszes többségű önkormányzati képviselőtestület, ám városvezetési és jelölti mulasztás okán a választást elnapolták. Ezzel a lépéssel a városvezetés gyakorlatilag egyértelművé tette, hogy a 15 éve igazgatóként dolgozó dr. Varga Tamást meneszteni fogja.

Veszélyben a hajdúszoboszlói Járóbeteg-Ellátó Centrum jövője? Kérdőre vonta a városvezetést az ellenzéki képviselőjelölt

November 23-án dr. Varga Tamás arról értesítette a helyieket a kórház Facebook oldalán, hogy az intézmény vezetésében várható személyi változással összefüggésben két szakorvosuk is kérvényezte áthelyezését másik egészségügyi intézménybe.

Az intézményben dolgozó szakemberek korábban kiálltak a főorvos maradása mellett, azt azonban egyelőre nem lehet tudni, hogy várhatóak-e újabb távozások, ha az önkormányzat új igazgató megválasztása mellett dönt.

A városban nem ez volt az egyetlen példa arra, hogy intézményvezetői pozíció váltás miatt kényszerültek a dolgozók felállni. Ez év augusztusában 18 pedagógus mondott fel a Gönczy Pál Református Sport és Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában, miután az egyházi formába való átállás során az addigi iskolaigazgatót leváltották – olvasható a Momentum közleményében.