Riasztás Hajdú-Biharra: ez a jól fejlett zivatargóc közelít felénk

Helyi hírek

Zivatar és felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú (citromsárga) figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat Hajdú-Bihar megyére.

Az Északi-középhegység felől támad az Időkép radarján látható zivatargóc, amely helyenként jégesőt és özönvízszerű esőzést eredményezett.

Itt követhető a mozgása:

A továbbiakban

Szombaton napos idő várható, de délután az ország keleti felén újabb záporok, zivatarok, köztük egy-egy heves zivatar is előfordulhat. Élénk, helyenként erős lesz az északi-északnyugati szél, de a zivatarokat is erős, viharos lökések kísérhetik. Mérséklődik a hőség, délután 25-32 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap sok napsütés, kevés felhő várható. Zápor, zivatar csak néhol északon fordulhat elő. Az északias szél északkeleten élénk lehet. Hajnalban 14-18 fok közé hűl le a levegő, délután pedig 27-33 fokot mérhetünk.

Hétfőn tovább erősödik a nappali felmelegedés, a legmelegebb órákban 28-34 fok valószínű. Emellett sok napsütésre számíthatunk. Zápor, zivatar néhol északkeleten fordulhat elő. Az északnyugati szél többnyire gyenge, mérsékelt lesz.