Csak egyetlen típusra éri meg igénybe venni a konvektor-támogatást

Gazdaság

A csütörtökön elindított “Otthon melege” program keretén belül lehet állami támogatást kérni gázkonvektorok cseréjére. Nem kizárt, hogy egyetlen cég termékére lett kiírva a pályázat.

A pályázók a teljes konvektorcsere 80 százalékát fedezhetik a támogatásból, és akkora a túljelentkezés, hogy ahol kiírták, 24 órán belül már le is kellett állítani a programot. Családonként legfeljebb 500 ezer forint jár, és összesen 1,5 milliárd forint áll rendelkezésre.

Magyar Nemzet olvasója arra hívta fel a lap figyelmét, hogy a hirdetményben szereplő műszaki követelményeknek mindössze három gázkonvektortípus felel meg a piacon lévők közül, de a lakosság számára elérhető áron csak egy, a FÉG konvektora az, amelyre igazán megéri igénybe venni a vissza nem térítendő forrást. Meglehet, hogy a pályázat direkt e cég kedvében szeretne járni.

Véletlenül pont most kezdték árulni

A gyanút tovább erősíti, hogy ez a konvektortípus épp most került forgalomba, csak hétfőtől – a pályázat indulásától – árulják. Ráadásul a pályázati tájékoztatóban kifejezetten ezt a terméket ajánlják.

A Magyar Nemzet úgy tudja, a FÉG egy szingapúri offshore cég tulajdonában van, de igazi birtokosa egy magyar nagyvállalkozó, Felcsuti Zsolt.