Szaxofonversenyt rendeztek a Debreceni Egyetemen

Debreceni sikereknek is tapsolhattunk az országos egyetemi szaxofonversenyen – videó

Egyetem Kultúra

A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar és A Jövő Művészetéért Alapítvány csütörtökön harmadik alkalommal rendezte meg az Országos Egyetemi Szaxofonversenyt.Kiemelkedően szerepeltek a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar hallgatói az országos egyetemi szaxofonversenyen, amelyen tizenhat tehetséges fiatal zenész lépett fel a Liszt teremben. A ZK hallgatóinak teljesítményét számos különdíjjal ismerték el – számolt be a hirek.unideb.hu.

Az intézményt kilenc hallgató képviselte a III. Országos Egyetemi Szaxofonversenyen a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán. A debreceni egyetemisták rektori különdíjakat kaptak, emellett a háromfős zsűri elismerését is kivívták produkciójukkal.

rszágos egyetemi szaxofonverseny Debrecenben

A hallgatóknak kötelezően Kerékfy Márton: Bevezetés és tánc című művét és egy, vagy két szabadon választott darabot kellett előadniuk. A Kalle Oittinen finn szaxofonművész, a Tamperei Egyetem (Tampere University of Applied Sciences) szaxofontanára, az Aava Saxophone Quartet tagja, valamint a Kerékfy Márton zeneszerző, zenetörténész és a Kiss Gy. László Liszt-díjas klarinét-, szaxofon- és tárogatóművész alkotta zsűri értékelésében kiemelte: a verseny rendkívül magas színvonalú volt.

rszágos egyetemi szaxofonverseny Debrecenben

A kötelező darab szerzője, Kerékfy Márton megtisztelőnek nevezte, hogy az ő művét választották ki. Hozzátette: kiemelkedő tehetségű művészek érkeztek a megmérettetésre. A versenyen tizenhat, a magyar zeneművészeti felsőoktatásban tanuló hallgató vett részt az ország több pontjáról.

rszágos egyetemi szaxofonverseny Debrecenben

A verseny végeredménye:

I. hely Ficsura Martin – Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
II. hely Bakó Noémi – Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
III. hely Horváth Ákos – Széchenyi István Egyetem Művészeti Kar

A DE rektori különdíja:

Gulyás Dorina – Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar
Pusztai Máté József – Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar

A zsűri különdíja:

Paku András – Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar
Pápai István – Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar
Molnár Ábel – Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar