Önkormányzati fát lopott egy férfi Nagyrábén

Önkormányzati fát lopott egy férfi Nagyrábén – vagyonelkobzást rendeltek el vele szemben

Helyi hírek

A Püspökladányi Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki a játszótér kerítésének léceiből lopott és azt a lakásán eltüzelte.

A vádirat szerint a nagyrábéi férfi a bűncselekmény elkövetését megelőzően anyagi gondokkal küzdött, nagyon csekély jövedelemmel rendelkezett, elfogyott a tűzifája, ezért 2023. január 1-je és január 5-e között az éjszakai órákban 4 alkalommal megjelent a helyi önkormányzat tulajdonában lévő bekerített játszótérnél, ahol a kerítés szegekkel rögzített léceit lábbal lerugdosta és összesen 16 db 1,6 m hosszúságú és 8-12 cm átmérőjű kerítéselemet hazavitt, majd azokat a lakóhelyén eltüzelte.

A vádlott cselekményével az önkormányzatnak 15.000 forint kárt okozott, amely nem térült meg. Az ügyben a nyomozást a Püspökladányi Rendőrkapitányság folytatta le.

A Püspökladányi Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen folytatólagosan, szabálysértési értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat a Püspökladányi Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalát célzó vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki, továbbá rendeljen el vele szemben vagyonelkobzást.